Itt az ítélet az óvodás gyermek halálát okozó buszsofőr ügyében

Két év felfüggesztett fogházra ítélte kedden a Tiszafüredi Járásbíróság azt a buszsofőrt, aki a tűző napon a buszban felejtett egy óvodás gyermeket, és ezzel a halálát okozta – tudatta a Szolnoki Törvényszék közleményben.

Forrás: MTI2024. 01. 23. 17:21
bíró kalapács bíróság
Illusztráció (Fotó: Pexels) Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Tiszafüredi Járási Ügyészség halált okozó foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt emelt vádat az 58 éves büntetlen előéletű férfival szemben, aki buszsofőrként 2022. június 7-én kiskorú gyermekeket szállított Tiszaderzsről Tomajmonostorára. 

Feladata végeztével azonban nem kellő alapossággal vizsgálta át az autóbuszt, 

ezért nem vette észre, hogy a járművön maradt egy négyéves gyermek. 

A tűző napon, fedetlen parkolóban, csukott ajtókkal és ablakokkal leparkolt buszban kialakult több mint 50 Celsius-fokos, levegőtlen forróságban órákra magára hagyott gyermeket már hiába szállították kórházba, 

olyan súlyos egészségkárosodást szenvedett, hogy három nappal később elhunyt.

A Tiszafüredi Járásbíróság három tárgyalás után kedden kihirdette elsőfokú ítéletét, melyben a buszsofőrt halált okozó foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétségében mondta ki bűnösnek, s ezért két év – ötévi próbaidőre felfüggesztett – fogházbüntetésre és 450 ezer forint pénzbüntetésre ítélte, valamint öt évre eltiltotta a személyszállítási tevékenységtől mint foglalkozástól.

Az elsőfokú ítélet nem jogerős, miután az ügyészség súlyosításért, végrehajtandó szabadságvesztésért fellebbezett, a vádlott és védője pedig felmentésért, illetve enyhítésért.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.