Kinevezte a Szuverenitásvédelmi Hivatal vezetőjét a köztársasági elnök

Novák Katalin más kinevezéseket is átadott a Sándor-palotában.

2024. 01. 10. 14:38
kinevezéseket adott át a köztársasági elnök Forrás: Facebook/Novák Katalin
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Novák Katalin köztársasági elnök kinevezéseket adott át a Sándor-palotában – tudatta az államfő a közösségi oldalán. Horvát Szilárdot a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium közigazgatási államtitkárává nevezte ki a köztársasági elnök. Friedler Ferenc egyetemi tanár lett a Széchenyi István Egyetem rektora. A Szuverenitásvédelmi Hivatal elnöki posztjára pedig Lánczi Tamást nevezte ki Novák Katalin.

A kinevezetteknek jó munkát kívánok!

– írta a köztársasági elnök.

Lánczi Tamás a februártól felállítandó Szuverenitásvédelmi Hivatalról korábban elmondta: elsődleges feladatuk, hogy őrködjenek az idei két választás tisztasága fölött. Az új hivatal nem hatóság lesz, nem nyomoz és nem szankcionál, hanem vizsgálódik és támaszkodik a többi államigazgatási szervre. Szemlélik és nyomon követik a politika, a közélet eseményeit, és amennyiben úgy látják, hogy fennáll a külföldi befolyásolás veszélye, jelzik az illetékes állami szervnek – mutatott rá az új szervezet vezetője.

 

Borítókép: Novák Katalin az eseményen (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.