Kínos mosollyal az arcán menekült el a kérdések elől Karácsony Gergely + videó

Könnyen zavarba lehet hozni a főpolgármestert, ha a munkájáról kérdezik.

Forrás: Origó2024. 01. 21. 8:08
KARÁCSONY Gergely; TÜTTÕ Kata; KERPEL-FRONIUS Gábor
Budapest, 2023. november 17. Karácsony Gergely fõpolgármester (k), Tüttõ Kata (b) és Kerpel-Fronius Gábor fõpolgármester-helyettesek a Budapest egyesítésének 150. évfordulója alkalmából megnyílt Városháza park passzázs, amely összeköti a Károly körút és a Városház utca közötti kapukat, és a Városháza udvara megnyitásán a Városháza parkban 2023. november 17-én. MTI/Lakatos Péter Fotó: Lakatos Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem volt bőbeszédű a főpolgármester, amikor a BKK járatritkításairól kapott kérdéseket – számolt be az Origó. A hírportál munkatársa az ATV épülete előtt próbálta megkérdezni Karácsony Gergelyt a legutóbbi botrányokról: például arról, hogy egyik napról a másikra ritkította a BKK a legforgalmasabb útvonalakon a járatokat, hatékonyságnövelésre hivatkozva.

A főpolgármester válaszadás helyett zavartan vigyorogva, inkább elmenekült.

Mint arról a Magyar Nemzet is beszámolt, a csütörtök reggeli bejelentés után az intézkedés a péntek reggeli csúcsidőben már életbe is lépett, és hatását minden érintett járaton közlekedő megérezte. 

Nem meglepő módon a ritkábban közlekedő járatokon igazi zsúfolt tömegjelenetek voltak tapasztalhatók, amiről Vitézy Dávid közösségi oldalán képeket is megosztott. A szakértő a bejegyzésében hosszan sorolta az intézkedés negatív hatásait, majd felszólította Karácsony Gergely főpolgármestert, hogy haladéktalanul vonja vissza a járatritkítási csomagot, és vizsgálja felül a BKK akcióját.

Karácsony szerint nincs járatritkítás

– Úgy látszik, hogy kampány van, járatritkítás pedig nincs – reagált Karácsony Gergely az ATV műsorában Vitézy Dávid felszólítására, majd megismételte:

Budapesten nincsen járatritkítás. Az történik, hogy a BKK mért, szenzoros adatok alapján kapacitást szeretne bővíteni ott, ahol szűkös, és levenni, ahol többlet van. Szomorúan azt kell mondjam, hogy egy jó közlekedési szakembert vesztett Budapest, és kapott helyette egy középszerű politikust.

Borítókép: Karácsony Gergely és Kerpel-Fronius Gábor főpolgármester-helyettes (Fotó: MTI/Lakatos Péter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.