Korán kezdte: emberek tucatjait verte át a kamasz fiú

A fiatal az interneten kínált eladásra különböző termékeket, amelyeket soha nem küldött el a gyanútlan vásárlóknak.

Forrás: Police.hu2024. 01. 08. 10:00
hacker, internetes csalás Forrás: pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tavaly februárban tett feljelentést egy tolnai férfi, mert egy ismeretlen személy az egyik közösségi oldal adok-veszek csoportjában autóalkatrészt kínált eladásra. A két fél meg is egyezett a vételárban, a sértett el is utalta a pénzt a megadott bankszámlaszámra. Azonban hiába várta a terméket, nem érkezett meg, és az eladót sem érte el többé. 

A szekszárdi nyomozók a szálak felgöngyölítésébe kezdtek, és rövid időn belül a csaló nyomára bukkantak. Maguk is meglepődtek, amikor kiderítették, hogy a háttérben egy 16 éves nagybaracskai fiú áll. A nyomozás során kiderült az is, hogy a fiatal már csaknem egy éve veri át az embereket hasonló módszerrel. A kamasz általában autó- vagy robogóalkarészeket kínált olcsón, de azokat soha nem küldte el az ország különböző pontjain élő vevőkhöz.

A szekszárdi rendőrök 34 átvert vásárlót is találtak, akiket a csaló megkárosított. A nyomozók a fiút 34 rendbeli csalással gyanúsították meg, csaknem félmillió forintot csalt ki az emberektől. Mindegyik átverést elismerte, és néhány sértettnek vissza is fizette a pénzt. A nyomozók a vagyonvisszaszerzés érdekében további lépéseket tettek.

A rendőrség közleményében arra hívta fel a figyelmet, hogy az interneten, különösen a közösségi médiafelületek vásárlóterében kiemelt óvatossággal vásároljanak, mert a csalók mindent bevetnek, hogy miharabb megszabadítsák a sértetteket a pénzüktől. 

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.