Meghalt egy autóból kizuhant nő, börtön vár a sofőrre

Részegen belerepültek az árokba, majd a sofőr és a barátja még azt is letagadta, hogy valaha találkoztak a nővel.

Forrás: MTI2024. 01. 12. 10:35
null
Jánoshida, 2017. február 22. Összeroncsolódott személyautó mellett helyszínelnek rendõrök Jánoshidán, a Boldogházi úton 2017. február 22-én. A jármû frontálisan összeütközött egy terepjáróval, a személyautóban egy édesanya utazott kilencéves kislányával, a gyermek meghalt. MTI Fotó: Mészáros János Fotó: Mészáros János
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elhunyt egy nő Várpalota közelében tavaly tavasszal, amikor kizuhant az őt szállító, balesetező autóból. Később a sofőr és a másik utas hallgatott arról, hogy a sértett is az autó utasa volt. Most vádat emeltek ellenük – áll a Veszprém Vármegyei Főügyészség pénteki közleményében.

A vádirat szerint a harmincéves elkövető és 24 éves barátja tavaly március 18-án éjszaka egy Várpalota közelében italozott. Egy fiatal nő is itt töltötte az estét, aki a két részeg férfival elindult haza autóval Várpalotára. 

Ennek az lett a vége, hogy az ittas sofőr mintegy száz kilométeres sebességgel letért az útról, és az árokban kötött ki.

A jármű az árok falának ütközött, többször átfordult, majd a tetején állt meg. A hátul ülő nő nem volt bekötve, ezért kizuhant a járműből, míg a két elöl ülő és biztonsági övet használó vádlott könnyebb sérülésekkel szállt ki az összetört gépkocsiból.

A két férfi a helyszínen megálló és segíteni akaró emberek elől elhallgatta, hogy az autóban rajtuk kívül más is utazott, és elküldték őket. Azonban egy szemtanú bejelentést tett, hogy a kiérkező rendőröknek és tűzoltóknak sem adtak számot az utasról, sőt a megtalálása után is azt állították, hogy nem velük utazott, és nem tudják, kicsoda. 

A nő a balesetben olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen elhunyt. Az ügyészség a sofőrrel szemben börtönbüntetés, közügyektől és járművezetéstől eltiltás, valamint pénzbüntetés kiszabására, míg a barátjával szemben felfüggesztett fogházbüntetés kiszabására tett indítványt.

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Mészáros János)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.