Novák Katalin: Az igaz ember a gonoszt mindig a bűnére emlékezteti

Az ’56-os veszprémi mártírra, Brusznyai Árpádra emlékezett a köztársasági elnök.

2024. 01. 14. 8:35
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Hős az, aki az eszmét életgyakorlattá teszi – az ’56-os veszprémi mártírra, Brusznyai Árpádra emlékeztünk” – írta közösségi oldalán Novák Katalin. Az államfő a tegnapi megemlékezésről tett közzé néhány képet, és emlékeztetett: „Az igaz ember a gonoszt mindig a bűnére emlékezteti.” 

Novák Katalin szerint „Brusznyai Árpád Veszprém és a magyarság hőse, aki, ha szólni kellett szólt, ha tenni kellett tett, aki a szabadságért halt meg, és aki példát ad a fiataloknak is. Halála pótolhatatlan veszteség a családjának, de az ő nevét dicsőség és tisztelet övezi, a kommunista elnyomókét pedig megvetés.”

A köztársasági elnök egyébként a száz éve született Brusznyai Árpád, a Veszprém Megyei Forradalmi Tanács elnöke tiszteletére 33. alkalommal megrendezett jótékonysági hangversenyen vett részt. 

Borítókép: Novák Katalin a megemlékezésen (Forrás: Novák Katalin Facebook-oldala)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.