Ovádi Péter: Ötszázmillió forint támogatásra számíthatnak idén az állatvédő szervezetek

Az ezzel kapcsolatos pályázati kiírás néhány héten belül megjelenik – jelentette be az állatvédelmi kormánybiztos.

Forrás: MTI2024. 01. 30. 17:48
OVÁDI Péter; PAPP László
Ötszázmillió forint a pályázati forrás állatvédő szervezeteknek (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt) Fotó: Czeglédi Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ötszázmillió forint támogatásra számíthatnak idén az állatvédő civil szervezetek, az ezzel kapcsolatos pályázati kiírás néhány héten belül megjelenik – jelentette be az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos kedden Debrecenben egy sajtótájékoztatón.

Ovádi Péter – Papp László (Fidesz–KDNP) debreceni polgármesterrel közösen tartott rendezvényen, a vénkerti kutyafuttatóban – azt mondta, Magyarországon nem kötelező állatot tartani, de ha tartanak, azzal felelősség is jár. Ennek kialakításában szerinte fontos szerepe van az állami, a kormányzati, az önkormányzati és a civil szervezetek összefogásának, együttműködésének.

Emlékeztetett: utóbbiak tavaly is pályázhattak ötszázmillió forint forrásra, az országban 187 civil szervezet kapott így támogatást.

Ovádi Péter fontos feladatnak nevezte felelős állattartásra nevelni a magyar társadalmat, amit szerinte az óvodában, iskolában kell elkezdeni. – A ma gyermeke a jövő állattartója – mondta, jelezve, hogy az általuk kezdeményezett állatvédelmi témahét nagyon sikeres volt, csak Debrecenből 17 óvoda és 13 iskola csatlakozott a programokhoz.

A kormánybiztos elismeréssel szólt a felelős állattartás feltételeinek megteremtésére tett helyi törekvésekről, azt mondta, Debrecen jó példát mutat, iránytű tud lenni a többi város számára.

Papp László közölte: Debrecen csatlakozik a kormány által meghirdetett állatvédelmi akciótervhez. Az önkormányzatnál állatvédelmi referenst neveztek ki, akinek egyik legfontosabb feladata lesz a jövőben a helyi állatvédő szervezetekkel való kapcsolattartás, a munka koordinálása.

Hozzátette: a vármegyeszékhelyen 16 ezer a regisztrált ebek száma, de szerinte ennél jóval több kutya van a városban. Jelenleg hat kutyafuttató működik Debrecenben, a jövőben a számukat növelni fogják.

A debrecen–bánki önkormányzati ebrendészeti telepen pedig a jelenlegi húsz kennelt öttel kívánják bővíteni a zsúfoltság mérséklésére – jelezte Papp László.

Korábbi cikkünkben írtunk arról is, hogy nagyot lépett előre a múlt évben az állatvédelem ügye: 2023 elején megalakult a Közös Ügyünk az Állatvédelem Alapítvány. A feladatok sokrétűek, szakmai képzéseket, gyerekprogramokat és az állatvédelem népszerűsítését is magában foglalja az alapítványi munka. Ovádi Péter állatvédelmi kormánybiztos lapunknak arról beszélt: az alapítvány híd a civilek és a kormány között.

Borítókép: Ötszázmillió forint a pályázati forrás állatvédő szervezeteknek (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.