Pikó András menekül és hallgat arról, hogy külföldiek szavazataira hajt-e + videó

Nem válaszol Józsefváros baloldali polgármestere arra, hogy számít-e a külföldiek szavazatára az önkormányzati választáson.

2024. 01. 25. 16:53
20210712_0021_MI
20210712 MN Budapest A Budapesti Közlekedési Központ sajtót Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nyolcadik kerület baloldali önkormányzata civil szervezet közreműködésével sulykolja a Józsefvárosban élő külföldieknek, hogy leadhatják szavazataikat az önkormányzati választáson. Pikó András polgármester korábbi kampányfőnöke arról beszélt egy közösségi fogadóórának nevezett fórumon a helyben élő külföldieknek, hogy menekültjogi státusszal, vagy letelepedési engedéllyel rendelkező személyek is voksolhatnak. Mindezt úgy tálalták, hogy a rendezvény politikamentes.

A Fidesz helyi szervezete szerint Pikó András a külföldiek szavazatára hajt. A valamivel több mint hetvenezres lakosságú Józsefvárosban közel tízezer külföldi él. Úgy tűnik, hogy a baloldal szemet vetett ezekre a szavazókra és voksaikra. A polgármester azonban ahelyett, hogy színt vallana erről, elutasítja a sajtó és média kérdéseit. A Magyar Nemzet szerette volna megkérdezni a botrányról Pikó Andrást, aki azonban elmenekült a kérdések elől,  azzal takaródzik, hogy csak élő egyenes adásban hajlandó válaszolni a kérdésekre.

Borítókép: Pikó András. (Fotó: Mirkó István)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.