Reagált a kormány: nem tervezik megszüntetni a családi pótlékot

Családtámogatásokat a Gyurcsány-kormány szüntetett meg – közölte a Kulturális és Innovációs Minisztérium.

2024. 01. 22. 12:24
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Családtámogatásokat a Gyurcsány-kormány szüntetett meg. A kormány nem tervezi a családi pótlék megszüntetését, ez egy álhír – közölte lapunkhoz eljuttatott közleményében a Kulturális és Innovációs Minisztérium. Emlékeztettek arra, hogy a jobboldali kormány 2010 óta a gyermeket nevelő családokat egyre több támogatással segíti a családi adórendszeren, a családi adókedvezményen, a négygyermekes édesanyák szja-mentességén és a csok pluszon keresztül. 

A családi pótlék megszüntetéséről szóló álhírt a Népszava kezdte terjeszteni, Ungár Péter, LMP-s politikus írásbeli kérdése és az arra adott kormányzati válasz alapján. Ma reggelre csaknem a teljes dollármédia átvette a hírt, emiatt reagált az illetékes minisztérium.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.