Rengetegen autóznak ezekben az órákban Magyarországon: több helyen is torlódik az M1-es, és a határátkelőkön is nehéz átjutni

Az M3-as autópálya egy szakaszán Budapest felé csak egy sáv járható.

Forrás: Útinform2024. 01. 05. 19:00
null
Hegyeshalom, 2018. január 6. Jármûvek várakoznak 2018. január 6-án az M1-es autópályán a hegyeshalmi határátlépési pont közelében, ahol a megnövekedett forgalom miatt hat kilométeres torlódás alakult ki. MTI Fotó: Krizsán Csaba Fotó: Krizsán Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az M1-es autópálya több szakaszán is torlódásokra kell számítani, több határátkelőnél szintén nagy a sorban állás – tájékoztat az Útinform. A közlemény szerint több jármű ütközött össze az M1-es autópályán, Budapest felé, Szárliget térségében. A sérült járművek két sávot foglalnak el a 49-es kilométernél. A leállósávon lépésben haladnak a járművek.

A torlódás Budapest irányába kilenc kilométeres,

az ellenkező oldalon pedig a nézelődés miatt három kilométeres. Hegyeshalom felé, Herceghalom térségében, korábban két személygépkocsi ütközött össze. A 28-as kilométernél forgalomkorlátozás már nincs, de forgalom továbbra is lassul – tették hozzá.

Szintén az M1-es autópályán megkezdődött a tranzitforgalom visszaáramlása Nyugat-Európa felé, ennek következtében a szokottnál is erősebb a forgalom Hegyeshalom irányába. Hegyeshalomnál a kilépésre váró kocsisor meghaladta a három kilométert. A közelben fekvő 1-es főúti kis-határ is megtelt, arra már nem érdemes kerülni – hívják fel a figyelmet.

Az M3-as autópályán, Budapest felé, a hajdúnánási pihenő után, egy személygépkocsi a szalagkorlátnak ütközött. A 204-es kilométernél a forgalom csak a külső sávon halad – írják.

Azt is  közölték, hogy rendkívül sokan tartanak az M70-es autópályán Szlovénia felé is. A határ előtt két kilométeres a kocsisor.

Arra is felhívják a figyelmet, hogy 

január 1-jétől több, személyautóval tavaly még ingyenesen igénybe vehető gyorsforgalmi útszakaszra is sztrádamatricát kell váltani.

Díjkötelessé vált többek között az M0-s, M4-es, M44-es autóutak teljes szakasza, az M30-as autópálya Miskolc elkerülő szakasza, az M31-es autópálya, valamint az M76-os autóút Balatonszentgyörgy és Fenékpuszta közötti szakasza. A gyorsforgalmi utak közül már csak az M8-as autópálya, valamint az M9-es és az M80-as autóutak teljes szakaszai, továbbá az M60-as autópálya a Pécs-Nyugat csomópont és a végcsomópont közötti két kilométeres szakasza marad díjmentes a személyautóknak – részletezik.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Krizsán Csaba)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.