Robbanás rázta meg Zircet, súlyos baleset történt az ipari parkban + videó

A tűzoltók szerint technológiai meghibásodás miatt történhetett a baleset.

2024. 01. 17. 8:19
null
Miskolc, 2023. augusztus 1. Mentõhelikopter a közel 700 millió forintos költségvetési forrásból épült új mentõhelikopter-bázisnál Miskolcon az átadóünnepsége napján, 2023. augusztus 1-jén. MTI/Vajda János Fotó: Vajda János
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két mentőhelikopter érkezett Zircre kedden délután, miután robbanás rázta meg az ipari parkot, ahol egy fém-újrahasznosító üzem működik – számolt be a Veszprém Vármegyei Hírportál.

Az Országos Mentőszolgálat tájékoztatása szerint a helyszínre két mentőhelikoptert és több mentőgépkocsit is riasztottak,

két középkorú férfit súlyos, életveszélyes állapotban légi úton, további négy középkorú férfit könnyebb sérülésekkel földi úton szállítottak kórházba.

A robbanás helyszíne. Forrás: Zirci Önkormányzati Tűzoltóság

Villányi Balázs, a győri kórház orvosigazgatója a lapnak elmondta, hogy a két férfit, akit a zirci robbanás helyszínéről mentőhelikopterrel vittek be, az égésplasztikai ügyelet vezetője is megvizsgálta, és ellátta őket. Légúti égési sérülések gyanúja miatt intubálták mindkettőjüket, ami azt jelenti, hogy a légcsövükbe eszközt vezetve biztosítják jelenleg a légútjukat.

A sérültek állapota súlyos, de stabil.

A Zirci Önkormányzati Tűzoltóság közösségi oldala szerint vélelmezhetően technológiai meghibásodás miatt történt a robbanás Zircen. A Katasztrófavédelmi Mobil Labor helyszíni mérései alapján veszélyes anyag nem került a levegőbe.

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Vajda János)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.