Román horrorpiramis az M5-ösön + videó

A pénzügyőrök Bács-Kiskun vármegyében végeztek ellenőrzéseket, amikor felfigyeltek az előttük haladó román karavánra.

Forrás: NAV2024. 01. 26. 11:25
horrorpiramis, horrorkaraván Forrás: Nemzeti Adó- és Vámhivatal
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elképesztő látvány tárult a pénzügyőrök szeme elé, amikor egy román autószállító mögé értek az M5-ös autópályán – hívta fel a figyelmet a Nemzeti Adó - és Vámhivatal.

A pénzügyőrök Bács-Kiskun vármegyében végeztek ellenőrzéseket, amikor felfigyeltek az előttük haladó román karavánra. 

A furgon egy trélert húzott maga után, amin egy platós kisteherautót szállított, a kisteherautó platójára pedig még egy személyautót is felpakoltak.

Az életveszélyesen közlekedő és szemmel láthatóan túlsúlyos járművet azonnal lekísérték az autópályáról, és a mérlegre állították. A méréskor beigazolódott a gyanú, kiderült, hogy a furgon több mint két tonna túlsúllyal közlekedett, és tachográf sem volt benne.

Forrás: Nemzeti Adó- és Vámhivatal

Ellenőrzéskor a sofőr azzal védekezett, hogy nem volt tudomása a túlsúlyról és arról sem, hogy ha furgonjával szerelvényt is vontat, tachográf beépítése és annak használata is kötelező.

A jogszabályok tavaly szeptember 1-től szigorodtak, így akár több mint félmillió forintos bírságot is kiszabhatnak a hatóságok a túlsúlyos és túlméretes járművekre. A túlpakolt járművek a hirtelen fellépő fizikai hatások miatt kiszámíthatatlanul reagálnak, ezért nemcsak a sofőrt, hanem 

a közlekedésben résztvevőket is veszélyeztetik.

A pénzügyőrök közigazgatási eljárást indítottak, túlsúly miatt a járművezetőnek 650 ezer, míg a tachográf hiánya miatt a jármű üzembentartójának több mint egymillió forint bírságot kell fizetnie. 

 

Borítókép: A megállított jármű (Forrás: Nemzeti Adó- és Vámhivatal)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.