Újabb Magyarországnak járó uniós pénz érkezett Brüsszelből

Ezzel az elmúlt három hétben már több mint 520 milliárd forintot kapott meg hazánk – közölte Varga Mihály pénzügyminiszter.

2024. 01. 17. 10:19
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Újabb uniós források érkeztek hazánkba: ezúttal 53 milliárd forint jött meg” – írta Varga Mihály pénzügyminiszter a közösségi oldalán. A tárcavezető hozzátette:

ezzel az elmúlt három hétben már több mint 520 milliárd forintot kapott meg hazánk a neki járó, korábban blokkolt forrásokból.

Varga Mihály felidézte: tavaly december végén 779,5 millió euró (háromszázmilliárd forint) érkezett a helyreállítási alap hitelforrásaiból, majd idén év elején 445 millió euró (170 milliárd forint) a ‪2021–2027-es uniós költségvetési időszak keretéből.

Ez ma újabb 140 millió eurós (53 milliárd forintos) forrással egészült ki, amely – a HVG-ben tévesen megjelentekkel ellentétben – nem hitel, hanem a helyreállítási és ellenállóképességi eszköz vissza nem térítendő támogatásainak előlege – tette hozzá a pénzügyminiszter.

 

Borítókép: Varga Mihály pénzügyminiszter (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.