Újabb város kapcsolódott a gyorsforgalmi hálózathoz

A magyarok több mint kilencven százaléka már fél órán belül elérheti valamelyik gyorsforgalmi utat.

2024. 01. 26. 12:24
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már használható a Kaposvárt az M7-essel összekötő 67-es út utolsó szakasza – mutatott rá Facebook-oldalán Dömötör Csaba. 

A Fidesz országgyűlési képviselője hangsúlyozta: ezzel a fejlesztéssel már 21 megyei jogú város kapcsolódott be a hálózatba, 

vagyis a magyarok több mint 90 százaléka érheti el fél órán belül valamelyik gyorsforgalmi utat.

Az útszakasz megépítésére a 2015-ben a kormánynak és Kaposvárnak a Modern városok programban kötött megállapodása adott lehetőséget. 

Forrás: Facebook/Dömötör Csaba

– Már a gyorsforgalmiút-beruházás híre a Kaposvár iránti befektetői érdeklődés élénkülését eredményezte, a városnak azóta megtelt az egyik ipari parkja, és egy újabb nyitásáról döntöttek, a munkanélküliek száma pedig nyolc év alatt 3300-ról 1200-ra csökkent – hívta fel a figyelmet Szita Károly, Kaposvár polgármestere. A településvezető a gyorsforgalmi út fontosságát érzékeltetve rámutatott,

az agglomerációból sokan jönnek tanulni és dolgozni a somogyi vármegyeszékhelyre, a városban munkát vállalók 54–56 százaléka nem Kaposváron él.

A beruházó korábbi tájékoztatása szerint a 67-es gyorsforgalmi út teljes hossza 46 kilométer, az építése mintegy 130 milliárd forintba került. Az útnak köszönhetően Kaposvárról személyautóval fél óra alatt érhető el az M7-es autópálya.

Forrás: Facebook/Dömötör Csaba

Az M67-es úton akár óránkénti 110 kilométeres sebességgel is lehet haladni, és egy akusztikus burkolatjel révén Mernyeszentmiklós és Mernye között a Republic zenekar ismert slágere csendül fel a Budapest irányából Kaposvár felé a külső sávban a 80 kilométer/óránkénti sebességgel haladóknak.

Borítókép: Az átadott 67-es út utolsó szakasza (Forrás: Facebook/Dömötör Csaba)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.