Változik a kéményseprés januártól sok településen

Év elejétől összesen nyolcvan település került át a katasztrófavédelem kéményseprőipari ellátási területéhez.

2024. 01. 02. 21:47
kéményseprő Forrás: BM OKF
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében tizenöt, Békés vármegyében egy, Baranya vármegyében ötvenhat, Csongrád-Csanád vármegyében pedig nyolc településen végzik 2024 elejétől a kémények tisztítását és rendszeres időszaki ellenőrzését a katasztrófavédelem kéményseprői, miután lejárt ezeknek a településeknek a közszolgáltatói szerződése – közölte a katasztrófavédelem.

A mostani bővülést követően már a fővárosban és tizennyolc vármegyében dolgoznak a katasztrófavédelem kéményseprői. A szakemberek feladata a fűtési rendszerek biztonságos működésének ellenőrzése, a kémények műszaki állapotának rendszeres felülvizsgálata és a kémények tisztítása.

Automatikusan csak a társasházakba és lakásszövetkezeti ingatlanokba érkeznek a kéményseprők.

A családi házakhoz kizárólag a lakók kérésére, egyeztetett időpontban mennek ki, ez a közszolgáltatás a magánszemélyek számára ingyenes.

A kéménysepréssel kapcsolatos ügyintézés továbbra is a 1818-as telefonszámon és az online ügyfélszolgálaton keresztül történik.

A januári változással a katasztrófavédelem kéményseprői ellátási területéhez már 2923 település tartozik. Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye 15, Csongrád-Csanád vármegye egy és Vas vármegye 216 települése kivételével az ország többi részén a lakossági kéményseprést a katasztrófavédelem kéményseprői végzik.

Borítókép: illusztráció (Fotó: BM OKF)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.