Végrehajtás alatt álló ingatlanokat szereztek meg ezek a csalók + videó

Ingatlan-nyilvántartáshoz hozzáférők segítségével kapták az adatokat, már 15-en őrizetben vannak.

Forrás: Police.hu2024. 01. 25. 10:06
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nyomozást kezdeményezett az egyik sértett érdekében eljáró ügyvéd a Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság Gazdaságvédelmi Osztályán még 2022 tavaszán csalás és más bűncselekmények gyanúja miatt – adta hírül a Police.hu. Úgy folytatták, hogy a szövevényessége miatt hosszan elhúzódó nyomozásban a vármegyei rendőrök megállapították: a fővárosban egy kiterjedt kapcsolatrendszerű csoport követte el az ingatlancsalásokat. Tették ezt úgy, hogy 

hamis ajándékozási vagy adásvételi szerződésekkel szerezték meg budapesti és Balaton-parti ingatlanok tulajdonjogát, melyek többsége végrehajtással terhelt, vagy a tulajdonosaik külföldön élnek, illetve elhaláloztak. 

Az így megszerzett épületeket a csalók rövid időn belül értékesítették magánszemélyek, illetve vállalkozások részre, és az azokért kapott vételárat egymás között elosztották.

Mint írták, a nyomozásból az is kiderült, hogy 

az ingatlanok, illetve a tulajdonosok adatait olyan személyektől szerezték meg, akik ezeknek a nyilvántartására munkakörükből kifolyólag ráláttak. 

A Veszprém vármegyei rendőrök a nyomozás során ez idáig 12 középkorú férfit és három nőt fogtak el és vettek őrizetbe. Legutóbb, a napokban két férfit és egy nőt Budapesten kaptak el a nyomozók, majd előállításukat követően kihallgatták őket. A 42 éves gödöllői és a 33 éves balatonszárszói férfit, valamint a 48 éves budapesti nőt a rendőrök őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatásukat.

Borítókép: YouTube

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.