A DK folytatja az alpáriságot, a Magyar Nemzet riporterét pedofilsegítőnek nevezték + videó

A Párbeszéd új társelnöke azt mondta, hogy a youtuberek tüntetésén azért voltak többen, mert ők szexik, Gréczy Zsolt meglátása szerint teljesen rendjén van, ha egy politikus lehülyézi az újságírókat, a legtöbb politikus pedig menekül a kérdések elől – így nézett ki a baloldal tüntetése.

2024. 02. 26. 5:55
EP2I0085
Fotó: Teknos
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Döntsenek az emberek az új köztársasági elnökről” – ezzel a címmel hirdetett tüntetést február 25-re a Demokratikus Koalíció (DK), az MSZP, a Momentum és a Párbeszéd. Az eseményen azonban erről a témáról esett a legkevesebb szó.  A demonstráción beszédet mondott Dobrev Klára, Szabó Tímea, Kunhalmi Ágnes és Bedő Dávid is. A köztársaságielnök-választásról pedig egyikük sem beszélt. A baloldali politikusok az ellenzéki pártok közötti összefogás fontosságát hangsúlyozták, és annak a véleményüknek adtak hangot, hogy az önkormányzati választásokra a legtöbb körzetben közös jelöltet terveznek indítani a kormánypártok jelöltjeivel szemben. 

A megjelent politikusokat a Magyar Nemzet stábja a többi között a gyermekvédelmi törvény szigorításáról szerette volna kérdezni, de a legtöbb DK-s és momentumos politikus agresszívan hárította a kérdéseket.

 Barkóczi Balázs, a Gyurcsány-párt politikusa odáig vetemedett, hogy a Magyar Nemzet riporterét, a 24 éves Futó Boglárkát pedofilsegítéssel vádolta meg. Gy. Németh Erzsébet, a DK országgyűlési képviselője is hozta a formáját, esernyővel hárította a kérdéseket. 

Mint emlékezetes, Rónai Sándor a DK EP-képviselője először lehülyézte Császár Attilát, az M1 riporterét, majd letagadta ezt. A politikust Fazekas Máté, a Magyar Nemzet operatőre buktatta le, aki felvételt készített arról, hogy Rónai hogyan sértegeti a riportert. Gréczy Zsolt kérdésre válaszolva arról beszélt, hogy semmi kivetnivalót nem lát párttársa viselkedésében. 

A balliberális pártok által meghirdetett demonstráción nem voltak ezren, a tüntetés kezdete után csaknem két és fél órával pedig teljesen kiürült a Kossuth tér.

A Magyar Nemzet témában feltett kérdése is kellemetlen lehetett a politikusoknak, Futó Boglárkát szabályosan fellökték, amikor erről szerette volna kérdezni Dobrev Klárát. Barabás Richárd, a Párbeszéd új társelnöke viszont azzal magyarázta, hogy kevés az érdeklődő, mert szerinte a youtuberek szexibbek, mint a politikusok.

 

Borítókép: Dobrev Klára felszólal az ellenzéki tüntetésen (Fotó: Teknős Miklós)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.