A kormánypártok mellett még az ellenzék egy része is felháborodott Rónai Sándor botrányán + videó

Kulturálatlan lépés, elfogadhatatlan, felháborító – így reagáltak a pártok arra, hogy Rónai Sándor, a DK európai parlamenti képviselője burkoltan lepedofilozta, nyíltan pedig lehülyézte Császár Attilát, az MTVA riporterét.

2024. 02. 27. 18:01
Rónai Sándor
Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ez egy kulturálatlan húzás volt

– ezt mondta az esetről a Magyar Nemzetnek a Jobbik – Konzervatívok országgyűlési képviselője. Bence János szerint a kölcsönös tisztelet mindenkinek jár, legyen az politikus vagy éppen újságíró.

Az egész magyar politika a béka feneke alatt van

– ezt már a Mi Hazánk Mozgalom elnöke mondta Rónai Sándor botrányával kapcsolatban. Toroczkai László hangsúlyozta, nagyon nagy baj, hogy ilyen lett a kommunikáció. A politikus szerint nem ezért küldték a magyar választók a parlamentbe a képviselőket, hanem azért, hogy dolgozzanak.

Az LMP sem tartja helyénvalónak a DK európai parlamenti képviselőjének viselkedését.

Kanász-Nagy Máté azt mondta, eleve nagyon komoly súlya van a pedofil bűnelkövetőket érintő kérdéseknek, ezért azt várja, mindenki őrizze meg a hidegvérét.

Végképp elfogadhatatlan ez a hangnem, főleg attól a baloldaltól, ahol a Párbeszéd frakciójában ülő Jámbor András munkatársánál hetvenezer pedofil tartalmú képet találtak

– ezt már az egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár mondta a Magyar Nemzetnek. Soltész Miklós arra emlékeztetett, végképp elfogadhatatlan ez azoktól, akik húsz évig rejtegettek egy pedofil igazgatót, majd ezt most a Fidesz nyakába próbálják varrni. Hozzátette: azok emelik most fel a hangjukat, akik kormányzásuk alatt mindössze nyolcvan embert ültettek börtönbe pedofíliáért, miközben a Fidesz–KDNP-kormány idején eddig 663 pedofil bűnözőt ítéltek el.

Borítókép: Rónai Sándor, a DK európai parlamenti képviselője nyilatkozik Császár Attilának, az MTVA riporterének (Fotó: Havran Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.