A szocialisták utolsó bástyáját ledöntené az LMP

A párt szerint Tóth József már nem feltétlenül a legalkalmasabb a vezetésre.

2024. 02. 06. 12:55
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kemény fába vágja a fejszéjét az LMP, amikor Budapest gyakorlatilag legrégebb óta regnáló polgármesterével szemben indít saját jelöltet. A párt társelnöke márpedig bejelentette, hogy

Kanász-Nagy Máté, az LMP országgyűlési frakcióvezető-helyettese lesz a XIII. kerületet 1994 óta vezető Tóth József kihívója.

Ungár Péter azt közölte, számos olyan önkormányzati vezető van, aki nagyon régóta tölti be a hivatalát és aki már nem feltétlenül a legalkalmasabb erre a pozícióra.

– Ezért alternatívát, modern megoldást kínálunk a XIII. kerületiek számára Kanász-Nagy Máté személyében. Olyan „zöld polgármesterre” van szükség, aki a kerület egészével foglalkozik, azon részeivel is, amelyek eddig kisebb figyelmet kaptak – hangoztatta az LMP társelnöke.

Kanász-Nagy Máté közölte: elfogadja a felkérést, és olyan kampányt szeretne folytatni, ami megadja a kerületiek számára a választás lehetőségét.

Van zöld út, zöld politika, amire szavazhatnak

– mondta a jelölt.

Hangsúlyozta, meg kell védeni a kerületet a folyamatos és agresszív lakópark-építkezésektől. Ezzel összefüggésben megismételte: az LMP elutasítja, hogy felhőkarcolókat, újabb nagyobbnál nagyobb plázákat építsenek Budapest közepére, Angyalföld mellé.

Borítókép: Kanász-Nagy Máté (Fotó: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.