Az LMP ott lesz a köztársasági elnök megválasztásán

Az LMP társelnöke, Ungár Péter a Hír TV Napi Aktuális című műsorában beszélt a köztársasági elnök megválasztásáról, a vasárnapi ellenzéki pártok által szervezett tüntetésről és a főpolgármester-választásról is.

Forrás: Mandiner2024. 02. 23. 15:58
Borítókép: Ungár Péter, az LMP társelnöke (Fotó: MTI/Illyés Tibor)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sulyok Tamás a Fidesz jelöltje, az Alkotmánybíróság elnökeként több döntése is megkérdőjelezhető volt, ugyanakkor a kormánypárt kétségtelenül egy komoly jogászembert jelölt a köztársasági elnöki posztra – jelentette ki a Hír TV Napi Aktuális című műsorában Ungár Péter, az LMP társelnöke.

Ungár Péter véleménye szerint Sulyok Tamás nem testesíti meg a nemzet egységét, nincs meg benne az a képesség, hogy túlnyúljon a Fideszen.

Amikor Velkovics Vilmos műsorvezető emlékeztette, hogy 2016-ban az ő támogatásuk mellett választotta Sulyok Tamást az Aalkotmánybíróság elnökévé a parlament, úgy reagált: az egy egészen más pozíció volt.

Ungár ezzel együtt közölte: 

akár egyedüli ellenzéki pártként is, de meg fogják tisztelni jelenlétükkel az államfőről szóló szavazást a parlamentben.

Hozzátette ugyanakkor, hogy valószínűleg nemmel fognak szavazni a köztársasági elnök megválasztására.

A politikus jelezte azt is: pártja nem vesz részt a vasárnapi, a közvetlen államfőválasztást célzó ellenzéki demonstráción.

Ungárt emellett ismét kérdezték a főpolgármester-jelölésről is. Vitézy Dávid esetleges indítása szerinte attól függ, hogy lesz-e végül olyan jelölt, aki képviselni tudja az LMP programjának hangsúlyos részeit, és olyan,

aki a budapestieket helyezi a középpontban, nem pedig arról szól a kampánya, hogy 2026-ban és később hogyan tud majd elindulni Orbán Viktor ellen

– szúrt oda egyet Karácsony Gergelynek.

Az ellenzéki pártokra kiszabott ÁSZ-bírsággal kapcsolatban Ungár Péter elmondta: nem tartják igazságosnak, hogy a számvevőszék elosztotta az ellenzéki pártok között a bírságokat. Azt ugyanakkor elismerte, hogy olyan pénzek kerültek a kampányba, amelyek eredetéről nem tudni semmit – írja a Mandiner.

Borítókép: Ungár Péter, az LMP társelnöke (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.