Lecsaptak a rendőrök a ferencvárosi dílerekre + videó

Tízmillió forint értékű kábítószert foglaltak le.

2024. 02. 23. 8:53
Flashing,Blue,Lights,On,A,Police,Car,On,Duty,,Part, rendőrség, villogó, autó, illusztráció
2205590955 Fotó: Maren Winter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Három és fél kilogramm kábítószert foglaltak le a IX. kerületi rendőrök, öt embert őrizetbe vettek. A IX. kerületi rendőrkapitánysága kábítószer-kereskedelem bűntett miatt folytat eljárást B. András 26 éves budapesti lakos ellen – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

A február 13-án a Nemzeti Védelmi Szolgálattal együttműködve elfogott, majd őrizetbe vett férfi a megalapozott gyanú szerint marihuánát árult. Eddig két vásárlóját azonosították, lakásaikból összesen mintegy fél kilogramm kábítószergyanús anyagot foglaltak le. A két férfival szemben kábítószer birtoklása miatt indult eljárás, ők szabadlábon védekezhetnek.

A ferencvárosi rendőrök február 17-én és az azt megelőző napokban további négy feltételezett kábítószer-kereskedőt fogtak el és vettek őrizetbe a kerületben. A harmincéves P. Dániel, a 48 éves H. Róbert, a 32 éves P. János és a 24 éves Sz. Patrik lakásain kábítószergyanús anyagokat találtak, és a gyanúsítottak szervezetéből is kimutatható volt a drogfogyasztás.

A razziákban a rendőrök összesen 3542 gramm kábítószergyanús anyagot, fehér port, marihuánát, tablettákat, magokat, valamint a kábítószer porciózásához, tárolásához és fogyasztásához használt eszközöket vontak ki a forgalomból.

P. János lakásán a rendőrök egy szagsemlegesítésére alkalmas szellőztetőrendszerrel ellátott fülkére bukkantak, amelyben marihuánabokrokat neveltek. A szakértők bevonásával folytatott eljárásokban lefoglalt kábítószergyanús anyagok feketepiaci összértéke az előzetes becslések szerint körülbelül tízmillió forint.

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Maren Winter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.