Döntött a bíróság: rács mögött marad a bicskei gyermekotthon pedofil igazgatója

Közleményt adott ki a Fővárosi Törvényszék.

Forrás: Fővárosi Törvényszék2024. 02. 29. 14:13
bíró, kalapács, ítélet Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem bocsátották feltételes szabadságra a bicskei gyermekotthon korábbi pedofil igazgatóját – adta hírül közleményében a Fővárosi Törvényszék. Leszögezték: a végzést mindenki tudomásul vette, így az végleges.

Mint arról a Magyar Nemzet is beszámolt, V. János huszonhat éven keresztül volt a bicskei Kossuth Zsuzsa Gyermekotthon és Általános Iskola igazgatója. A Demszky Gábor vezette főváros 1990-től 2010-ig, húsz éven át tartotta folyamatosan a gyermekotthon élén, amelynek ebben az időszakban a fenntartója volt. 2019-ben nyolc év börtönre ítélték jogerősen folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntette miatt. Az ítélet szerint a vádlott a büntetés kétharmad részének kitöltését követő napon bocsátható feltételes szabadságra. 

Két fiatal fiú ezek kezdetekor még nem múlt el 12 éves, három kamaszfiú sértettel 14 éves kora előtt lépett szexuális kapcsolatba. Ezenfelül a férfi több, 18 év alatti fiúval szemben is súlyosan szeméremsértő magatartást tanúsított, egyikükkel rendszeresen szexuális cselekményt végzett. 

Győri Ítélőtábla másodfokú döntésével a folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak és annak kísérlete bűntettet folytatólagosan elkövetett szexuális visszaélés és annak kísérlete bűntettre változtatta, egyebekben helybenhagyta az első fokon eljáró Székesfehérvári Törvényszék 2018-ban hozott határozatát.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.