Elhunyt a sokak által kedvelt sztárséf

Rengetegen gyászolják a fiatal és tehetséges szakácsot.

Forrás: Ripost2024. 02. 11. 12:04
Candle,At,The,Dark,Background.there,Is,A,Empty,Place,For
Fotó: VisionalMedia Forrás: Shutterstock
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy fiatal szakács testét egy gombás fertőzés pusztította el – írja a Ripost. A lap szerint a szakács tüdeje úgy nézett ki, mint a svájci sajt, mielőtt a fertőzés végleg megtörte volna a testét.

Ian Pritchard mindössze 29 éves volt, amikor elkapta a blastomycosis nevű betegséget, amit a főként erdős területek talajában található blastomyces nevű gomba okoz. Az amerikai Michiganből származó férfit február 3-án, saját kérésére, hetekig tartó szenvedés után levették az életfenntartó gépekről.

Ian Pritchard tavaly november 23-án került kórházba, akkor még csak influenzaszerű tünetekkel. Ahogy állapota romlott, az orvosok úgy döntöttek, hogy átszállítják egy detroiti intenzív osztályra, ahol hamarosan a halálos betegséggel diagnosztizálták. A családjának bemutatott vizsgálatok kimutatták, hogy a gombaspórák elkezdték felemészteni a belső szerveit.

Mutattak nekünk egy képet a tüdejéről, és szó szerint úgy nézett ki, mint a svájci sajt

– mondta az apja, Ron Pritchard. Az orvosok úgy döntöttek, hogy a férfit lélegeztetőgépre kapcsolják és mesterséges kómába helyezik, hogy a tüdeje ne dolgozzon túl keményen, így időt kaphatott a gyógyulásra.

Ian Pritchard esetében a szakemberek nem tudták gombaellenes gyógyszerekkel kiirtani a fertőzést, ami lehetővé tette volna számára az életmentő tüdőátültetést

– írta a The Sun.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Shutterstock)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.