Ellenőrizték a budapesti buszsávokat, egészen hajmeresztő dolgokat láttak a rendőrök

Január 22-én és 26-án.

Forrás: MTI2024. 02. 01. 15:31
null
2020.01.19. Budapest POfátlantalanítási rendőrségi akció a szabálytalan autósok kiszűrésére. Fotó: Arpad Kurucz
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kétnapos célzott ellenőrzésen 62 járművezetőre szabtak ki helyszíni bírságot a fővárosi buszsávok jogosulatlan használata miatt a rendőrök – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) csütörtökön az MTI-vel. Január 22-én és 26-án

94 járművezetővel szemben intézkedtek a fővárosi rendőrök.

Helyszíni bírságot 62 esetben szabtak ki buszsáv jogosulatlan használata, egy alkalommal pedig vezetés közben kézben tartott mobiltelefon használata miatt, továbbá két esetben lejárt műszaki érvényesség miatt büntettek – tudatta a rendőrség.

A tájékoztatás szerint a rendőrök a megállás szabályainak megsértése miatt két esetben, buszsáv jogosulatlan használata miatt egy alkalommal tettek szabálysértési feljelentést.

Közigazgatási bírságot 15 esetben szabtak ki biztonsági öv használatának elmulasztása, 

továbbá egy-egy esetben tilos jelzés és a kötelező haladási irány figyelmen kívül hagyása miatt. Közigazgatási eljárást egy alkalommal kezdeményeztek a biztonsági öv használatának elmulasztása miatt – ismertette a BRFK.

Közölték azt is, hogy két sofőrt ittas járművezetés miatt fogtak el, két másikat pedig engedély nélküli vezetés miatt állítottak elő. Figyelmeztetésben négy járművezetőt részesítettek a buszsáv jogosulatlan használata, valamint a megállás szabályainak figyelmen kívül hagyása miatt.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Kurucz Árpád)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.