Lujza 2024. március 2.
logo

Focipályán drifteltek

Magyar Nemzet
Forrás: Ügyészség
2024.02.12. 08:44 2024.02.12. 08:51
Focipályán drifteltek

A Kaposvári Járási Ügyészség barcsi kirendeltsége kisebb kárt okozó rongálás vétsége miatt gyorsított eljárásban emelt vádat azzal a három fiatallal szemben, akik autós „drifteléssel” rongálták meg a helyi focipályát –adta hírül az ügyészség.

A vádirat szerint a három vádlott közösen elhatározta, hogy a tavaly december elején leesett havat kihasználva szórakozásból felhajtanak a helyi focipályára, ahová az egyik vádlott – a szülők tudta nélkül – édesapja összkerékmeghajtásos terepjárójával, míg a másik fiatal a saját autójával indult el.

A labdarúgópálya talaja ekkor a ráhullott esőtől és hótól felázott, sáros volt, ezért a vádlottak autóikkal a pályán több alkalommal körbehaladva, a járművek kerekeit a felázott füves talajon szándékosan csúsztatva „driftelgetni” kezdtek, emiatt a labdarúgópálya nagy felületen megrongálódott, és sportolásra alkalmatlanná vált – írták.

A vádlottak cselekménye következtében a pályában közel félmillió forint kár keletkezett, és annak helyreállításra legkorábban 2024 tavaszán kerülhet majd sor.

Az ügyészség a fiatalokat a bűncselekmény elkövetésétől számított két hónapon belül a Barcsi Járásbíróság elé állította. A bíróság a vádlottakat az ügyészi váddal egyezően mondta ki bűnösnek, és a legidősebb – próbára bocsátás hatálya alatt álló – vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetést szabott ki, illetve elkobozta tőle az elkövetéshez használt autóját, míg a másik két fiatalt próbára bocsátotta.

Forrás: Barcsi Rendőrkapitányság

 

Borítókép: A megrongált futballpálya (Forrás: Barcsi Rendőrkapitányság)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.