Focipályán drifteltek

A rendőrök hamar intézkedtek az elkövetőkkel szemben.

Forrás: Ügyészség2024. 02. 12. 8:44
null
Forrás: Ügyészség
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Kaposvári Járási Ügyészség barcsi kirendeltsége kisebb kárt okozó rongálás vétsége miatt gyorsított eljárásban emelt vádat azzal a három fiatallal szemben, akik autós „drifteléssel” rongálták meg a helyi focipályát –adta hírül az ügyészség.

A vádirat szerint a három vádlott közösen elhatározta, hogy a tavaly december elején leesett havat kihasználva szórakozásból felhajtanak a helyi focipályára, ahová az egyik vádlott – a szülők tudta nélkül – édesapja összkerékmeghajtásos terepjárójával, míg a másik fiatal a saját autójával indult el.

A labdarúgópálya talaja ekkor a ráhullott esőtől és hótól felázott, sáros volt, ezért a vádlottak autóikkal a pályán több alkalommal körbehaladva, a járművek kerekeit a felázott füves talajon szándékosan csúsztatva „driftelgetni” kezdtek, emiatt a labdarúgópálya nagy felületen megrongálódott, és sportolásra alkalmatlanná vált – írták.

A vádlottak cselekménye következtében a pályában közel félmillió forint kár keletkezett, és annak helyreállításra legkorábban 2024 tavaszán kerülhet majd sor.

Az ügyészség a fiatalokat a bűncselekmény elkövetésétől számított két hónapon belül a Barcsi Járásbíróság elé állította. A bíróság a vádlottakat az ügyészi váddal egyezően mondta ki bűnösnek, és a legidősebb – próbára bocsátás hatálya alatt álló – vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetést szabott ki, illetve elkobozta tőle az elkövetéshez használt autóját, míg a másik két fiatalt próbára bocsátotta.

Forrás: Barcsi Rendőrkapitányság

 

Borítókép: A megrongált futballpálya (Forrás: Barcsi Rendőrkapitányság)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.