Ha a baloldalon múlna, több száz pedofil mászkálna szabadon

Sokkal több pedofil került börtönbe, mint 2010 előtt.

2024. 02. 27. 12:21
Sad,Child,Suffering,From,Depression,Sitting,Alone,In,Corridor,Feeling
2263300709 Fotó: Bricolage Forrás: Shutterstock
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 2010-es kormányváltás előtt mindössze 81 pedofil bűnelkövető volt börtönben – ismertette Rétvári Bence, a Belügyminisztérium államtitkára napirend előtti felszólalásában. Ehhez képest az új büntető törvénykönyv 2012-es hatálybalépését követően szinte azonnal elkezdődött a pedofíliával vádolt személyek számának növekedése a büntetés-végrehajtási intézményekben.

A baloldal nem tudta tömegesen börtönbe juttatni a pedofilokat, és ezzel cserben hagyták a gyermekeket

– jelentette ki Rétvári Bence, majd megjegyezte, hogy amennyiben a baloldal által támogatott büntetőpolitika lenne hatályban ma is, akkor pedofilok százai mászkálnának szabadon az utcákon.

A Fidesz európai parlamenti listavezetője, Deutsch Tamás közösségi oldalán azt írta: 

2010-ben csupán 81 pedofil bűnöző volt börtönben. Most 663. Ennyi.

 

Nyolcszor annyi pedofil van ma börtönben, mint 2010-ben – ismertette Orbán Viktor hétfőn a parlamentben a DK-s Kálmán Olga azonnali kérdésére adott válaszában. A volt műsorvezető azt kérdezte a miniszterelnöktől, tudott-e a kegyelmi ügyről. – A provokatív megjegyzéseket visszautasítom. A kormány mindent megtett annak érdekében, hogy megvédje a gyermekeket – fogalmazott a kormányfő, és közölte:

2010-ben 81 pedofil bűnöző volt börtönben, míg 2024-ben 663-an vannak börtönben.

– Kegyelmet a köztársasági elnök adott, hogy ezt miért tette, arra egyedül ő tud válaszolni – emlékeztetett a kormányfő. Jelezte, hogy amikor tenni kellett volna a pedofilok ellen, a baloldal nem támogatta a jogszabályok szigorítását.

 

A baloldali kormány alatt több mint 500 pedofil járkált szabadon

Orbán Viktor miniszterelnök momentumos képviselők kérdésére azt felelte, hogy nincs felhatalmazva, hogy a volt köztársasági elnök helyett válaszoljon.

– A kormány az elé kerülő ügyekben megalapozottan jár el, pedofil kérdésekben kegyelemnek helye nincs

– szögezte le a kormányfő. Felidézte: az ellenzék nem támogatta a pedofil-nyilvántartás létrehozását, a pedofil gyermekpornográfia elleni javaslatukat és azt sem, hogy a szexuális bűncselekmények nem évülhetnek el, illetve hogy a pedofilok neveléssel kapcsolatos munkát se végezhessenek.

– A baloldali kormányok megengedték, hogy több mint ötszáz pedofil járjon szabadon Magyarországon, ők rejtegették a pedofilokat, elég gond a megörökölt istálló kitakarítása a jelenlegi kormánynak – mutatott rá a kormányfő.

Emlékeztetett, hogy 2010 óta születtek intézkedések, ezért a magyar gyermekvédelmi rendszer támogatása négyszer akkora, mint a baloldali kormányzás idején volt, és jóval magasabbak a fizetések, bár még nem elég magasak. – Nem a pedofilokat rejtegető baloldalban kell megbízni – hangsúlyozta Orbán Viktor.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Shutterstock)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.