Hatalmas károkat okoz a viharos szél, folyamatosan dolgoznak a tűzoltók

Az erős szél miatt autókra, sínekre dőlt fák alól mentenek a tűzoltók.

Forrás: MTI2024. 02. 05. 15:57
null
Orosháza, 2015. január 30. Tûzoltók fûrészelik darabokra a szélviharban kidõlt egyik fát Orosházán 2015. január 30-án. MTI Fotó: Rosta Tibor Fotó: Rosta Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A főváros és Pest vármegye több pontján dolgoznak tűzoltó egységek az erős szél miatt keletkezett károk elhárításán – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

A viharos széllökések okozta károk miatt a fővárosban és Pest vármegyében is számos alkalommal kértek segítséget az emberek. Több helyszínen is beavatkoztak az egységek,

 jellemzően parkoló járművekre szakadt, gyalogosforgalmat akadályozó, úttestre és vasúti sínre kidőlt fák okozta károk miatt hívták a tűzoltókat.

Budapest XIV. kerületében, az Abonyi utcában két személyautóra esett egy nyolcméteres faág, amelyet a tűzoltók eltávolítottak. Szintén a XIV. kerületben, a Csernyus utcában akadályozta a gyalogosforgalmat egy kidőlt, tízméteres fa, amelyet a főváros hivatásos tűzoltói vittek el.

Délegyházán, a Robinson parknál egy háromméteres, korhadt faág leszakadt az útra, amelyet a délegyházi önkéntes tűzoltók kézi erővel eltávolítottak. Dabas és Inárcs-Kakucs között egy húszméteres fa dőlt a vasúti sínekre, amely a vasúti forgalmat akadályozta. 

A dabasi hivatásos tűzoltók két motoros fűrésszel feldarabolták a fát, és felszabadították a síneket. A tűzoltók folyamatosan dolgoznak a károk felszámolásán.

A viharos szél kihívás elé állítja a légikikötőket, ezért a Budapest Airport munkatársai is folyamatosan figyelik a szélerősség változását - áll a társaság közleményében.

Azt írták, hogy a jelenlegi szélerősség mellett a repülőtér üzemelésében fennakadás nem tapasztalható, de munkatásaik folyamatosan figyelemmel kísérik a helyzet alakulását.

Erős szél esetén intézkedhetnek a magasban végzett munka felfüggesztéséről, veszélyt jelentő eszközök rögzítéséről, felfüggeszthetik például a tankolást vagy az utashidak használatát, míg szélsőségesen erős szél esetén az időjárási körülmények enyhülésééig korlátozhatják a repülőtér működését –ismertette a Budapest Airport.
 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Rosta Tibor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.