Új környezetismereti program indul az iskolásoknak, elstartolt a jelentkezés

Új program indul az általános iskolások környezeti ismereteinek bővítésére, amely az Iskolában az erdő program elnevezést kapta. Fókuszban az erdők növény- és állatvilága, a fenntartható gazdálkodás, valamint az erdőket kezelő szakemberek munkája lesz. Az ingyenes foglalkozásokat hazai köznevelési intézmények igényelhetik a 6–14 éves korosztály számára. A részvételhez a program honlapján kell regisztrálni, amelyre február 5–18. között, illetve a keret kimerüléséig van lehetőség.

Forrás: Agrárminisztérium2024. 02. 05. 15:17
Iskolában az Erdő Program, erdő, gyerekek, természet, mező, rét, zöldövezet, iskolások, általános iskola Forrás: Agrárminisztérium
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Február 5-én indul az Iskolában az erdő program, melynek során köznevelési intézmények pályázhatnak a 6–14 éves diákok számára erdei iskolai tematikus foglalkozások lebonyolítására – adta hírül lapunkhoz eljuttatott közleményében az Agrárminisztérium. 

Mint írták, rendkívül fontos a fenntarthatósági szemlélet terjesztése, ezért az agrártárca nemcsak az ország fával borított területének növelését támogatja kiemelten, hanem hagyományosan nagy gondot fordít arra, hogy minél több gyermek és fiatal számára váljanak hozzáférhetővé a környezeti nevelési és szemléletformáló események.

Elstartolt a jelentkezés

Hétfőtől lehet regisztrálni a hazai köznevelési intézmények az Iskolában az erdő programban való részvételre, amely során az Országos Erdészeti Egyesület által minősített erdészeti erdei iskolák erdőpedagógusai 20–30 fős csoportoknak, osztályoknak tartanak tematikus foglalkozásokat. A programban az erdőpedagógusok játékosan segítik az iskolában zajló környezeti nevelést és ismeretszerzést. 

Az iskolások széles körű tudásra tehetnek szert az erdők növény- és állatvilágáról, közelebb kerülhetnek a fenntartható gazdálkodás témaköréhez, valamint betekintést nyerhetnek az erdőket kezelő szakemberek munkájába is.

A program több mint tízezer általános iskolás gyereknek nyújthat lehetőséget erdőpedagógiai foglalkozáson való részvételre. Az ingyenes foglalkozásokat hazai köznevelési intézmények igényelhetik a 6–14 éves korosztály számára. 

A részvételhez a program honlapján kell regisztrálni, amelyre február 5–18. között, illetve a keret kimerüléséig van lehetőség. A programot az Országos Erdészeti Egyesület koordinálja, ahol beérkezési sorrendben ellenőrzik a jelentkezéseket, és a sikeres igénylőket e-mailben értesítik.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Agrárminisztérium)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.