Fidesz: Magyarországra nem jöhet be szennyezett vetőmag

Az ukrán mezőgazdasági import veszélyeire emlékeztetett a nagyobbik kormánypárt.

2024. 02. 05. 13:56
null
Kalmicsanksz, 2022. július 13. Az orosz hadsereg által szervezett újságírói túrán készített képen átmeneti búzaraktár az ukrajnai Luhanszki terület Sztarobilszk körzetében fekvõ Kalmicsanksz gazdaságában 2022. július 12-én. A törökországi Isztambulban az ENSZ, Oroszország, Ukrajna és Törökország diplomatái a világszervezetnek az ukrán gabona külföldi piacra juttatására kidolgozott tervezetérõl tárgyalnak. MTI/EPA/Szergej Ilnyickij Fotó: Szergej Ilnyickij
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Negyven tonna, GMO-val szennyezett ukrán vetőmagot foglalt le a Nébih – emlékeztetett közösségi oldalán a Fidesz. A nagyobbik kormánypárt rámutatott: csak biztonságos élelmiszer kerülhet a magyar emberek asztalára.

Mint arról a Magyar Nemzet is beszámolt, a Nébih januári vizsgálatán csaknem 40 ezer kilogramm, Ukrajnából származó, GMO-val szennyezett kukorica-vetőmag akadt fent. A forgalmazó céggel szemben a hatóság megindította az eljárást, és a jogszabályoknak megfelelően intézkedik a megsemmisítésről is.

A magyar élelmiszerek a szigorú szabályozásnak és a rendszeres ellenőrzéseknek köszönhetően a világon a legbiztonságosabbak közé tartoznak, az agrártárca pedig mindent megtesz azért, hogy ez így is maradjon.

 – hangsúlyozta a tárca vezetője. Nagy István kijelentette: határozottan kiállnak amellett, hogy a harmadik országból importált mezőgazdasági termékeknek is ugyanazoknak az előírásoknak kelljen megfelelniük, mint az unióban előállított élelmiszereknek.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/EPA/Szergej Ilnyickij)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.