Újabb halálos lakástűzhöz vonultak ki a tűzoltók, már csak a holttestet tudták kihozni

A tűzoltóság felhívta a figyelmet a füstérzékelő hasznosságára.

2024. 02. 05. 13:18
null
Dunaharaszti, 2022. február 3. Tûzoltók dolgoznak egy kiégett családi háznál Dunaharasztiban, 2022. február 3-án. A Széchenyi István utcában egy negyven négyzetméteres, kétszobás családi ház teljes terjedelmében égett. Az épületben egy idõs férfit holtan találtak a tûzoltók. MTI/Mihádák Zoltán Fotó: Mihádák Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lángokba borult egy ház a a Csongrád-Csanád vármegyei Apátfalván, egy ember életét vesztette – adta hírül közleményében a katasztrófavédelem. A huszonnégy négyzetméteren pusztító tűz két helyiséget érintett, és az épület tetejére is átterjedt. 

Három járművel vonultak a helyszínre a tűzoltók, akik oltás közben egy holttestet találtak. A tűz keletkezési körülményeit tűzvizsgálat fogja feltárni.

Mint arról már a Magyar Nemzet is beszámolt, hétfőn ez már a második tűzeset: alig két órával az apátfalvai riasztás előtt a a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Monokon történt tragédia. Egy hetvenkét négyzetméteres családi ház gyulladt ki, a tűzoltók egy idős férfi holttestét találták meg a lakásban. 

Azokban a lakásokban, ahol van füstérzékelő, nemhogy haláleset, még sérülés sem történik, nagyobb tűz sem keletkezik, hiszen a lakók azonnal tudomást szereznek a tűzről

 – hívta fel a figyelmet a katasztrófavédelem szóvivője. Mukics Dániel szerint a füstérzékelőt a szoba közepén a plafonra kell szerelni. Ha kigyullad valami, a füst felfele száll, így a plafonon lévő füstérzékelő azonnal jelezni fog, így van idő eloltani a kezdődő tüzet vagy kimenekülni, és hívni a tűzoltókat.

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Mihádák Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.