Ismét megfeledkezett a Római-parton élőkről Karácsony Gergely

A főpolgármester nemrég díjazta a 2023. decemberi árhullám során kiemelkedő teljesítményt nyújtó személyeket, azonban említést sem tett a Római-parton történt eseményekről.

2024. 02. 07. 20:20
Borítókép: Karácsony Gergely és Tüttő Kata az áradó Dunán (Forrás: Facebook)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Karácsony Gergely a Facebook-oldalán közzétett posztjában hozta nyilvánosságra, hogy a 2023. decemberi dunai árhullám elleni védekezésben és helyreállításban résztvevők munkájának elismeréseként Főpolgármesteri Dicséretben részesítették Németh Tamást, a Fővárosi Csatornázási Művek Zrt. ár- és belvízvédelmi osztályának védmű-karbantartási csoportvezetőjét, Tamás Attilát, a Fővárosi Vízművek Zrt. Szentendrei-szigeti Üzemmérnökségének vezetőhelyettesét és Varga Csabát, a BKM – Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. FKF Köztisztasági Divíziójának főigazgatóját, általános hulladékgazdálkodási főigazgató-helyettesét.

Azonban a főpolgármester láthatóan megfeledkezett azokról a civilekről, akik a főváros segítsége nélkül, maguk kezdtek hozzá az ingatlanjaik védelméhez. 

Így fordulhatott elő, hogy a Római-parton védelmi munkákat végző civileket meg sem említette az árvízről szóló posztjában. Mindezt annak ellenére, hogy a baloldali városvezetés által a 2019-es kampányban megfogalmazott ígéret eredményeként a Római-parton élők az árvízvédelmi tervek szerint a jövőben is ki lesznek téve az árhullámoknak, ugyanis a főváros álláspontja szerint a III. kerület csillaghegyi területét megvédő gátat nem a Római-parton, hanem beljebb, a Királyok útján és a Nánási úton akarják felépíteni környezetvédelmi okokra hivatkozva.

Az üggyel kapcsolatban megkerestük az Egyesület a Római partért szervezet vezetőjét, aki elmondta, hogy

azon már meg sem lepődnek, ha elfelejtik őket.

Búzás Győző az árvíz elleni védekezésben résztvevők díjazásával kapcsolatban kijelentette, hogy a védekezésben résztvevő összes személynek nyilvánvalóan jár az elismerés, mert mindenki a saját szakterületén tette a dolgát, akár emberfeletti hozzáállással is. 

A szervezet elnöke ugyanakkor azt állította, a Római-parton kizárólag a harmadik kerületi önkormányzat nyújtott segítséget az árhullám elleni védekezésben.

Borítókép: Karácsony Gergely és Tüttő Kata az áradó Dunán (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.