Jakab Péter beszállt a jelöltállítási játékba

A bukott Jobbik-elnök Pestszentlőrincen borzolja a kedélyeket.

2024. 02. 05. 9:13
Jakab Péter Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nincs túl sok olyan budapesti kerület, ahol teljes az ellenzéki egység, és minden baloldali párt egy polgármester mögé áll be. Pestszentlőrinc egyike volt ezen kerületeknek, egészen mostanáig. 

Jakab Péter bukott Jobbik-elnök ugyanis közölte, Ruttensdorfer Béla, a Nép Pártján budapesti koordinátora és egyben XVIII. kerületi vezetője új szemléletet nyújt a XVIII. kerületben élőknek. 

Jakab ugyan nem mondta ki feketén-fehéren, hogy pártja polgármesterjelöltet állít, de közösségi oldalán közzétett bejegyzése erőteljesen erre utal.

Mint írta, Ruttensdorfer Bélát aggodalommal tölti el Pestszentlőrincen az önkormányzati munka minősége, ráadásul a lakosság hiteles képviseletét felváltotta a politikai taktikázás. 

Az összefogást hirdető Szaniszló Sándor az LMP-vel nem akar összefogni, mert nem támogatják Karácsony Gergelyt, a Jobbik azonban már nem zavarja, noha ők még vizsgálóbizottságot is kezdeményeztek a Fidesszel együtt a főpolgármester ellen

– fogalmazott Jakab, aki szerint a jelenlegi kerületi fejlesztéseket a Fidesz mellett a korábbi „összefogás” résztvevői akasztották meg. A párt vezetője szerint a kerületieknek elegük van az állandó politikai csatákból, a Nép Pártján pedig új szemléletet vár el a XVIII. kerületben is.

– Tisztességes, a helyi emberek érdekeit szolgáló képviseletet akarunk, ezért semmilyen környezetszennyező ipari létesítmény létrehozását nem támogatjuk, a kerületi üdvözítő fejlesztések sorsa ne pártérdekek mentén dőljön el – sorolta Jakab, aki jelezte, nem egyezkednek a „Fidesz-rezsimmel”, és nem fognak össze olyan politikai résztvevővel, aki együttműködik az „Orbán-rezsimmel”.

Ezentúl zéró toleranciát követelnek a korrupcióval szemben, és csak azokkal fognak össze, akik hajlandók dolgozni is a kerületért. – Javaslom minden politikai résztvevőnek, hogy arra a munkára fókuszáljon, amely az emberek érdekeit képviseli. Csak azt tud hitelesen képviselni, aki meghallgatja azokat, akikért felelősséget vállal, és nemcsak akkor, amikor jönnek a választások, hanem folyamatosan. 

A Nép Pártján ezt várja el, s példát mutatva ezt is teszi a XVIII. és több más budapesti kerületben is, 

amikor kint vagyunk az utcán, az emberek között – szögezte le Jakab Péter.

Noha nem valószínű, hogy a Jobbik korábbi elnöke komoly nyomást tudna gyakorolni az ellenzékre, az állóvizet felkavarhatja. Ugyanis, mint korábban megírtuk, nem áll túl jól az ellenzék, amelynek pártjai alig 

öt hónappal az önkormányzati választás előtt még számos fővárosi kerületben és vidéki nagyvárosban, vármegyeszékhelyen nem tudtak megállapodni a közös polgármesterjelölt személyéről. 

 

 

Borítókép: Jakab Péter és Ruttensdorfer Béla (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.