Következő mérkőzések
Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Kemecsei rémtett: újra írni tanulna a megvakított édesanya

Volt párja két évvel ezelőtt vakította meg mindkét szemére a kemecsei édesanyát. Lakatos Gabriella előbb-utóbb szeretné megtanulni a Braille-írást.

Forrás: Bors2024. 02. 13. 8:28
Forrás: Metropol
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megismerkedne a Braille-írással a volt párja által mindkét szemétől megfosztott Lakatos Gabriella írta a Bors. Két évvel ezelőtt, 2022. február 5-én Gy. Attila személyesen felkereste egykori barátnőjét. Békülni szeretett volna, megpróbálta kikönyörögni, hogy a fiatal nő vonja vissza az ellene tett terhelő vallomását. Gy. korábban ugyanis elrabolta Gabriellát, akinek viszont sikerült megszöknie és egy drogériában segítséget kérnie. 

Gabriella nem kívánta a kapcsolatát újrakezdeni a környéken jól ismert bűnözővel, és az eljárástól sem kívánta megkímélni. 

A rendkívül agresszív férfi ezen feldühödve a védtelen nőt elhurcolta, megverte, majd mindkét szemgolyóját kinyomta.

A bíróságon a férfi bocsánatot kért, ám a lányt ez nem hatotta meg. A férfi az emberrablási ügyért másodfokon nyolc, míg a bíró által életveszélyt okozó testi sértésnek minősített, brutálisabb tettéért első fokon 20 évet kapott – írta a lap.

 

A megvakított édesanya egyre önállóbb, írni-olvasni is ismét megtanulna

A fiatal édesanya egyik legfőbb támasza a bátyja, Róbert. A férfi, amikor csak teheti, Gabriella mellett áll. A nő egyedül nem szívesen mozdul ki otthonról, de a saját házán belül már biztonsággal közlekedik. 

Úgy érzi, a fehér botot sosem fogja megszokni, de azzal tisztában van, hogy előbb-utóbb meg kell tanulnia a Braille-írás olvasását

– olvasható a cikkben.

A megtámadott nő bátyja elmondta, a támadás teljesen átütemezte húga életét, de ő továbbra is vágyik a tudásra. 

„Már egyre ügyesebben ellátja magát és a hatéves Mirát. Tudom, hogy tanult családanya lesz belőle, én továbbra is minden támogatást megadok neki. Sajnos egyelőre nagyon rossz a lelkiállapota, ami gátolja abban, hogy tanulni kezdjen. Van rá esély, hogy áprilisban pont kerüljön a megvakítása ügyére. Bízunk benne, hogy Gy. méltó büntetést kap”

– mondta a lapnak Róbert.

Borítókép: A megvakított édesanya a bíróságon (Fotó: Metropol/Máté Krisztián)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.