Konténerből árulta a drogot, lekapcsolta a rendőrség

A rendőrök több helyszínen tartottak kutatást, több mint 30 kilogramm kábítószer került elő.

Forrás: Police.hu2024. 02. 22. 9:18
Drogfogás egy razzia után
(Forrás: Police.hu) Tukács Attila
Fotó: Tukács Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Nemzeti Nyomozó Iroda pécsi osztályának nyomozói közel százmillió forint piaci értékű kábítószert foglaltak le. Egy 44 éves férfit elfogtak és őrizetbe vettek, jelenleg letartóztatásban van – írja a Police.hu. 

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) nemzetközi bűnözés elleni főosztály pécsi osztálya idén januárban indított nyomozást egy mogyoródi férfival szemben, miután felmerült, hogy drogkereskedéssel foglalkozik.

A gyanú igazolódott, miután több bizonyíték támasztotta alá, hogy F. Sándor 2023 májusától rendszeresen kábítószert vásárolt, amelyet egy budapesti raktárbázison, az egyik ismerőse által bérelt konténerben rejtett el. Így akarta elkerülni, hogy a konténer és a drog hozzá legyen köthető. A mogyoródi férfi a gyanú szerint a megvásárolt kábítószert rendszeresen továbbértékesítette.  

A drogdíler elfogására február 16-án akciót szervezett a KR NNI pécsi egysége az NNI székesfehérvári egységének, valamint a Baranya vármegyei nyomozóknak a bevonásával. A több helyszínen – köztük Budapesten, Pécsen és Keszthelyen – tartott kutatások során a nyomozók több mint 30 kilogramm kábítószergyanús növényi származékot, tablettát, valamint a drog csomagolásához, tárolásához, adagolásához szükséges eszközöket – mérleget, nejlontasakot – találtak és foglaltak le.

Az NNI nemzetközi bűnözés elleni főosztály pécsi osztályának nyomozói a 44 éves férfit elfogták, őrizetbe vették és kezdeményezték a letartóztatását, amelyet az illetékes bíróság elrendelt.

A drogügylettel összefüggésben további egy fogyasztót és egy terjesztőt gyanúsítottak meg a nyomozók. Kábítószer birtoklása, valamint kábítószer-kereskedelem miatt indult eljárás ellenük.

Borítókép: A konténerben tárolt kábítószerek egy csomagja (Fotó: Police.hu/Tukács Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.