Lángba borult egy panelház a nagyvárosban

Több lakó füstmérgezést kapott.

2024. 02. 14. 16:26
null
Budapest, 2020. november 1. Tûzoltók a fõváros XVI. kerületében a Rákosi úton, ahol kigyulladt és kiégett egy lapszabászat 2020. november 1-jén. A fõvárosi hivatásos tûzoltók nagy erõkkel, hat vízsugárral oltották a tüzet, amelynek továbbterjedését sikerült megakadályozni. Személyi sérülésrõl egyelõre nem érkezett információ. MTI/Mihádák Zoltán Fotó: Mihádák Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kigyulladt egy tízemeletes panel egyik lakása Kaposváron – írja a Bors. Mentők és tűzoltók lepték el perceken belül a Füredi utcát, hogy kimenekítsék a lakókat és eloltsák a tüzet. A lap információi szerint egy ötödik emeleti lakásban keletkezett a tűz. Úgy tudjuk, hogy több lakó füstmérgezést kapott. 

Amikor indultam a boltba, akkor vettem észre a hatalmas füstöt

 – mondta el a Borsnak Katalin. 

Kiderült, hogy a Füredi utcában az egyik társasház ötödik emeletén egy házban kigyulladt egy vezeték, ami miatt lángra kapott a berendezés. Amikor odamentem, sokan már az utcán voltak, a tűzoltók pedig dolgoztak. Az egyik lakó azt mondta, hogy nagyon ijesztő volt az egész, mert először csak a tömény füstszagot érezték… Ezután látták meg, hogy a lakásból felcsaptak a lángok. A tűzoltók állítólag nagyon hamar kiértek és elkezdték menteni a lakókat, valamint elkezdték oltani a tüzet – mondta az asszony.

A Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyszínre érkező tűzoltói eloltották a tüzet és 35 embert kísértek ki az épületből. Öt sérültet a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállítottak. 

Több lakás füsttel telítődött, de egy alapos szellőztetés után a lakók – az érintett lakásban élők kivételével – visszaköltözhetnek. Egy, a társhasházban élő ember az épület tetejére menekült, őt magasból mentő segítségével hozták le a tűzoltók. 

Nagyon sajnálom az érintett lakásban élőket, remélem van hova menniük, mert így biztosan lakhatatlan lett a lakásuk

 – mondta egy férfi, aki hozzátette: jobbulást kíván azoknak, akiket el kellett látniuk a mentőknek. 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Mihádák Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.