Baloldali politikusok Fekete-Győr Andrásról: Meg kell várni a jogerős ítéletet + videó

A Fidesz szerint a Momentum volt elnökének vállalnia kellene a felelősséget, és le kellene mondania országgyűlési mandátumáról, a baloldali politikusok szerint viszont a végleges döntés után kell erről határoznia.

2024. 02. 14. 15:59
Forrás: Fotó: Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

 „Egy füstgránátot dobtam” – Fekete-Győr András 2018-ban egy tüntetésről jelentkezett be élőben az ATV-be, ahol azzal büszkélkedett, hogy füstgránátot dobott a rendőrök közé. Később már azzal a magyarázattal állt elő, hogy amit dobott, az nem is füstgránát volt, hanem egy játékboltban kapható, lila füstszóró, és nem is dobta, hanem ejtette. Tettéért – amiről felvételek is vannak – mindenesetre a héten egy év felfüggesztett börtönre ítélték. A politikusnak ezek után úgy tűnik, meg sem fordult a fejében, hogy lemondjon parlamenti mandátumáról, hiszen az ATV-ben azt állította, hogy ő egy koncepciós eljárás áldozata.

 „Ez tökéletesen jól mutatja a baloldal viszonyát az erkölcshöz és a morálhoz” – így reagált a fejleményekre Hollik István a Magyar Nemzetnek. 

A Fidesz kommunikációs igazgatója szerint most, hogy a bíróság is kimondta, hogy hivatalos személy elleni erőszakot követett el, Fekete-Győr Andrásnak le kellene mondania és vissza kellene vonulnia a közélettől. A politikus meglátása szerint ez az eset is jól mutatja, hogy a baloldalon semminek nincsen következménye.

Az LMP óvatosan fogalmazott az ügyet illetően. Kanász-Nagy Máté szerint meg kell várni a végleges döntést és abból kell levonni majd a következtetéseket. Hasonló állásponton van Hiller István is, mint mondta, ilyenkor az a felelős politikusi magatartás, hogy megvárja a jogerős ítéletet. A szocialista politikus azt is hozzátette, hogy hisz az igazságszolgáltatásban, és bármilyen döntést is hoz, azt tiszteletben tartja, és ha nem Fekete-Győr Andrásról lenne szó, ugyanez lenne a véleménye. A párbeszédes Szabó Tímea szerint súlyos aránytalanság van a rendszerben, hiszen meglátása szerint Fekete-Győr Andrást azért ítélték el, mert a rendszer ellen tüntetett.

Dúró Dóra, a Mi Hazánk elnökhelyettese pedig arról beszélt a Magyar Nemzetnek, hogy a legékesebb példája a baloldal következmények nélküliségnek az őszödi beszéd, amely után Gyurcsáy Ferenc miniszterelnökként nem vállalta a felelősséget. Dúró szerint a baloldalnak semmilyen erkölcsi alapja nincsen arra, hogy politikai felelősségre vonásról beszéljen.

Borítókép: Fekete-Győr András (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.