Rendkívül látványos videó készült az új Duna-híd építéséről

Lélegzetelállító felvételeken örökítették meg, ahogy ténylegesen létrejön a kapcsolat a folyó bal és jobb partja között. Az új Duna-híd a szakemberek szerint legalább száz évig szolgálhat átkelőként a folyó felett.

2024. 02. 06. 19:48
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint azt nemrég megírta a Tolna vármegyei hírportál, az utolsó pályalemez betonozását is elvégezték az épülő Paks–Kalocsa Duna-hídon. A közel egy kilométer hosszúságú, három részből álló műtárgy mederhídján január 26-án betonozták az utolsó részt, az úgynevezett MM20 jelű elemet.

Lélegzetelállító felvételeken örökítették meg, ahogy ténylegesen létrejön a kapcsolat az új Duna-híd bal és jobb fele között (Forrás: Magyar Építők)

Ennél a munkafázisnál a Magyar Építők videósa is jelen volt, és megörökítette, amint az impozáns építmény közepén folytonossá vált a pályalemez.

A látványos felvétel bemutatja, ahogy ténylegesen létrejön a kapcsolat a Duna bal  és jobb partja, azaz Paks és Kalocsa térsége között.

Az új Duna-híd a szakemberek szerint legalább száz évig szolgálhat átkelőként a folyó felett.

Borítókép: Az új Duna-híd (Forrás: Magyar Építők)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.