Még mindig támadja a dollármédia a tanárok béremelését

Tele van az intézkedést lejárató hírekkel a baloldali sajtó.

Forrás: MTI2024. 02. 01. 15:43
tanár, pedagógus Fotó: pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Új trükkel támadják a pedagógus-béremelést – hívta fel a figyelmet a Klebelsberg Központ. A szervezet rámutatott: több ellenzéki sajtóorgánumban megjelent az álhír, miszerint

az iskolák igazgatói és a pedagógusok nem kaptak semmilyen tájékoztatást arról, hogy az új életpályamodell bevezetése után mi alapján emelkedett az illetményük.

Természetesen konkrétumokat nem írtak. Ezzel szemben az igazság az, hogy a tankerületi központok a hatályos jogszabályok alapján, egységesen meghatározott alapelvek szerint jártak el a pedagógusok illetményének meghatározásakor – hangsúlyozták. 

Mint arról a Magyar Nemzet beszámolt, az állami fenntartású iskolákban a tanárok, a tanítók, az óvodapedagógusok és a gyógypedagógusok 2024. február 5-én, hétfőn megkapják az átlagosan 32,2 százalékkal megemelt fizetésüket. A nem állami – egyházi, önkormányzati – fenntartású iskolákban és óvodákban a munkáltatók feladata utalni az emelt béreket, a fedezetet a kormány számukra is biztosítja.

A munkáltatók 2024. január 30-ig mintegy 140 ezer kinevezési okiratot módosítottak, a hét hátralévő részében megtörténik a bérszámfejtés, majd indulhatnak a kifizetések.

A Klebelsberg Központ rámutatott: a pedagógusok új életpályájáról szóló törvény részletei ismertek, de ezen felül a fenntartó tankerületek külön tájékoztatták az intézményvezetőket a jogszabályok részleteiről és ezzel összefüggésben a béremelés elemeiről, annak feltételeiről és alapelveiről, akiknek ezeket az információkat tovább kellett adniuk a nevelőtestületek felé.

A szervezet információi szerint ez meg is történt. „Elszomorító, hogy miután egyes sajtótermékek azzal riogattak hónapokig, hogy nem lesz béremelés, most újabb valótlanságokat jelentetnek meg annak érdekében, hogy feszültséget keltsenek a tanárok között” – jegyezték meg.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.