Megerőszakolt egy debreceni nőt egy ukrán férfi, évekre rács mögé kerülhet

Kocsijának hátsó ülésén letépte a nő alsóneműjét, majd megerőszakolta.

Forrás: MTI2024. 02. 15. 13:33
rendőrautó
illusztráció Fotó: Pexels Forrás: pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szexuális erőszak miatt elrendelték egy ukrán férfi letartóztatását, aki február 11-én megerőszakolt egy debreceni nőt – közölte a Miskolci Törvényszék. A nyomozás adatai szerint a hajnali órákban az ukrán férfi egy debreceni szórakozóhelyen megismerkedett a sértettel, és felajánlotta, hogy kocsival hazaviszi. 

Ezután az erősen ittas állapotban lévő nő észrevette, hogy nem a lakóhelye irányába tartanak, ezért mobiltelefonján többször is tárcsázta segélyhívót. Az ukrán férfi végül Tiszaújvárosba vitte a nőt, egy utcán leparkolt kocsijával, 

majd a hátsó ülésen – száját és nyakát megszorítva – letépte az alsóneműjét és megerőszakolta. 

A sértettnek nyolc napon belül gyógyuló sérülései keletkeztek. A bíróság álláspontja szerint – figyelemmel a kiszabható szabadságvesztés mértékére, amely két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés – a külföldi állampolgárságú terhelt szökésétől, elrejtőzésétől megalapozottan lehet tartani. 

Az ukrán férfi munkavállalás céljából tartózkodik Magyarországon, feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén megszökne külföldre. Emellett annak a veszélye is fennáll, hogy a sértettet megpróbálná megfélemlíteni vagy befolyásolni, és ezzel az eljárás sikerét meghiúsítaná.

Mindezen okok alapján a gyanúsított letartóztatását a Mezőkövesdi Járásbíróság indokoltnak találta, azt egy hónapra elrendelte. A végzés végleges – olvasható a közleményben.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.