Megújult a balassagyarmati gyermekotthon

Az ombudsman kezdeményezésére.

Forrás: MTI2024. 02. 27. 22:44
null
Bácsalmás, 2017. október 6. A Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató helyi gyermekotthona felújított lakásotthonainak lakói Bácsalmáson 2017. október 6-án, az ünnepélyes átadás napján. MTI Fotó: Ujvári Sándor Fotó: Ujvári Sándor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Befejeződött a balassagyarmati Ipolyparti Fészek Gyermekotthon korszerűsítése, a gyermekotthonok ombudsmani felújítási programjában, amelyben a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága és az állami erdőgazdaságok vállaltak szerepet. Az ünnepélyes átadón Kozma Ákos, az alapvető jogok biztosa, Zambó Péter, az Agrárminisztérium erdőkért és földügyekért felelős államtitkára és a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának képviselői is jelen voltak.

Az alapvető jogok biztosának kezdeményezésére indult el 2021-ben a gyermekotthonok ombudsmani felújítási programja a büntetés-végrehajtás és az erdészetek közreműködésével.

A gyermekotthonok közül eddig a Rumi Különleges Gyermekotthon, a Veszprém-gyulafirátóti Befogadó Gyermekotthon, a Balassagyarmati Ipolypart Fészek Gyermekotthon, valamint a Szeged-Csanádi Egyházmegye Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató bajai és szentlőrinci lakásotthona újult meg.

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Ujvári Sándor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.