Mosolygós fejjel magyarázta antiszemita bejegyzését Gyöngyösi Márton

A Jobbik – Konzervatívok vezetője egy sajtótájékoztató során azt állította, az antiszemita botrányt kirobbantó mondat valójában egy idézet volt, és mosolygós fej volt a végén.

2024. 02. 09. 12:08
null
Gyöngyösi Márton és Róna Péter Fotó: Ladóczki Balázs
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

 

Az újabb antiszemita botrányba keveredett Gyöngyösi Márton ismét magyarázkodásba kezdett pénteki sajtótájékoztatóján. A Jobbik-Konzervatívok elnöke szerint az ominózus 2020-as mondat, melyben cionista bérencnek és a lubovicsi szekta foglyának nevezte Orbán Viktort, egy privát, belső levelezésben volt leírva, a kijelentés pedig idézőjelbe volt téve, és mosolygós fej volt mellette.

Gyöngyösi kiemelte, az említett kiemelés egy idézet, azonban a sajtó kérdésére válaszolva kategorikusan kijelentette, nem fogja elárulni, hogy kitől származik a botrányt keltő és nyíltan antiszemita mondat.

A Magyar Nemzet kérdésére válaszolva Gyöngyösi reagált az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség kommunikációs igazgatójának kijelentésére is, mi szerint a Jobbik elnökének pártja önfeloszlatását kellene kezdeményeznie, azt állította, Megyeri Jonatán rabbi mindössze azt mondta el az Origónak adott interjúban, amit a jobboldali sajtó hallani akart. 

A Jobbik jelenlegi támogatottságával kapcsolatban, amely felveti annak kétségességét, hogy a párt egyáltalán bejut-e az európai parlamentbe, a pártelnök lapunknak azt mondta, a közvélemény-kutatások Magyarországon komolyan vehetetlenek, és nem működnek. 

A saját és a Medián kutatásai szerint a Jobbik Konzervatívok jelenleg öt százalékon vagy afelett állnak

– jelentette ki Gyöngyösi, majd leszögezte, a párt nem a fénykorát éli, de az elképzelhetetlen, hogy ne szerezzenek mandátumot. 

A Jobbik – Konzervatívok főpolgármester-jelöltjével kapcsolatban Gyöngyösi a Magyar Nemzet által feltett kérdésekre válaszolva elmondta, Brenner Kolomant elsősorban azért jelölték főpolgármesternek, hogy kicsikarjanak egy előválasztást, amelynek során ismét megversenyeztetnék a jelölteket és azok programjait. 

Vagyis könnyen előfordulhat, hogy a kampány során a Jobbik jelöltje visszalép Karácsony Gergely javára. 

Ugyanakkor a pártelnök kritizálta Karácsony Gergelyt, és azt állította, hogy az elmúlt években jó lett volna látni egy karakteres városvezetést, amely ellenzéki hídfőállást tud kiépíteni a kormánnyal szemben Budapesten. 

Gyöngyösi, saját bevallása szerint hosszú hetek és hónapok mérlegelése után, azt is bejelentette, hogy a Jobbik Konzervatívok európai parlamenti listavezetője Róna Péter jogász, közgazdász lesz. A sajtótájékoztató során Gyöngyösi arra ragadtatta magát, hogy, pártja már 2019-ben is azért küzdött, hogy Magyarország az Európai Unióban maradhasson, és megakadályozzák hazánk eltolódását kelet felé. 

Ma nem túlzás azt mondani, hogy Magyarország kormánya az európai szövetségi rendszerek árulója

– jelentette ki Gyöngyösi, majd hozzátette, Magyarország jelenleg a gazdasági hanyatlás útján van, aminek eredménye, hogy magyarok tömegei vándorolnak Nyugat-Európába. 

A pártelnök szerint a gazdasági hanyatlás okai többek között a vendégmunkások, akik alacsonyan tartják a béreket. 

Róna Péter be fogja mutatni, hogy a magyar nép nem egyenlő a Fidesszel és Orbán Viktorral

– tette hozzá a Jobbik Konzervatívok elnöke, majd megjegyezte, hogy Róna Péter korábban már bizonyított, amikor 2022-ben elfogadta az ellenzéki pártok jelöltségét a köztársasági elnöki posztra. Emellett a pártelnök kijelentette, hogy a lista második helyét saját maga fogja elfoglalni.

Róna Péter, a Jobbik Konzervatívok listavezetője a sajtótájékoztató során elmondta, magyarként és európaiként a felkérésre csak pozitív választ lehet adni.

Hazánk ugyanazon a tragikus úton jár, amely a trianoni és párizsi békeszerződésekhez vezetett

– mondta el sötét vízióját Róna Péter, aki bevallotta, külső erőktől vár politikai változást, mivel eseteleges EP-mandátumát arra használná, hogy olyan politikára bírja az Európai Uniót, amely "Magyarország felemelkedéséhez vezet".

 

 

Borítókép: Gyöngyösi Márton, a Jobbik elnöke és európai parlamenti képviselője (Fotó: Ladóczki Balázs)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.