Lujza 2024. március 2.
logo
A magyarok többsége, hetven százaléka elfogadja Novák Katalin döntését, mellyel a bő egy hete tartó kegyelmi ügy magyarázkodás nélkül, a politikai felelősség vállalásával zárult.

Nézőpont Intézet: A magyarok többsége elfogadja Novák Katalin döntését

Forrás: Nézőpont Intézet
2024.02.11. 17:35 2024.02.11. 17:39
Nézőpont Intézet: A magyarok többsége elfogadja Novák Katalin döntését

A magyarok több mint négyötöde (85 százalék) hallott a kegyelmi ügyről, amelyre a baloldal egy képmutató, lejárató kampányt épített. Nem meglepő, hogy az ügyről értesültek 83 százaléka nem ért egyet a köztársasági elnök kegyelmi döntésével. A bő egy hete tartó ügy magyarázkodás nélkül, a politikai felelősség vállalásával zárult. 

A köztársasági elnök döntése nemcsak erkölcsileg volt megalapozott, de összhangban volt a magyarok többségének véleményével.

 Mindent egybe vetve a magyarok hetven százaléka szerint volt helyes döntés (19 százalék szerint nem), hogy Novák Katalin a kegyelmi ügy miatt lemondott a köztársasági elnöki tisztségről.

 

A köztársasági elnök kegyelmének érvényességéhez szükség volt Varga Judit akkori igazságügyi miniszter aláírására is. Az egykori miniszter asszony lemondott jelenlegi országgyűlési képviselői tisztségéről, mely döntéssel szintén egyetért a magyarok 69 százaléka (16 százalékuk nem).

Módszertan

A Nézőpont Intézet legfrissebb közvélemény-kutatása február 11-én ötszáz fő telefonos megkérdezésével készült. A minta minden kutatás esetében reprezentatív a 18 évesnél idősebb lakosságra nem, kor, régió, településtípus és iskolai végzettség szerint. Ötszáz fős mintanagyság és 95 százalékos megbízhatósági szint esetén a mintavételi hiba ± 4,5 százalék. Bázis = felnőtt magyar népesség.

 

Borítókép: Novák Katalin (Forrás: Facebook)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.