Rengeteg fiatal drogozik ezen a településen, így próbálnak tenni ellene a helyiek

A drogprevenciós sétán résztvevők szerint a drogok terjedése pokollá teszi a helyiek életét.

Forrás: Szoljon2024. 02. 29. 8:21
Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyre többen drogoznak Tiszaburán, állítják az érintettek. A probléma súlyára február 25-én, vasárnap egy drogprevenciós séta keretében hívta fel a figyelmet az önkormányzat. Az eseményen a Jász-Nagykun-Szolnok megyei lap szerint közel kétszáz helybéli vonult fel a drogok ellen.

Farkas László, Tiszabura polgármestere is szívügyének tartja az egyre durvább droghelyzet megoldását. A megyei lap megkeresésére válaszolva elmondta, a jövőbeli tervei között szerepel egy szenvedélybeteg ellátóközpont létrehozása a településen. 

A nehézségek nyolcvan százalékát a drogprobléma jelenti a településen

 – foglalta össze gondolatait Farkas László polgármester.

A község vezetője szerint a kábítószerek terjedése kihat a közbiztonságra, a lopások számának a megnövekedésére és a családi konfliktusokra is. 

Éppen ezért egy drogprevenciós séta keretében igyekeztünk felhívni az érintettek figyelmét a probléma súlyára. Az eseményen a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, az önkormányzat, a háziorvosi szolgálat és az iskola képviselői is kifejtették gondolataikat a település droghelyzetéről

 – mondta a település vezetője. 

Megállíthatatlanul terjed a drog

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat 2016 óta van jelen a több mint háromezer lelkes faluban. Bátki Márton, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Jelenlét programjának helyi felelőse arról számolt be, hogy egyre több fiatalkorút érint a drogprobléma Tiszaburán. 

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.