Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Simicskó István visszaszúrt a baloldalnak: Önök nevezték ki a bicskei gyermekotthon pedofil igazgatóját

Nem volt szócsatáktól mentes a parlament tavaszi ülésszakának kezdete.

2024. 02. 26. 14:21
Országgyűlés Parlament Simicskó István
Fotó: Ladóczki Balázs
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Orbán Viktor napirend előtt elmondott felszólalására reagáltak a parlamenti frakciók vezetői a tavaszi ülésszak első napján. Tordai Bence, a Párbeszéd frakcióvezetőjeként azt mondta, a miniszterelnök nem beszélt érdemben a gyermekvédelem helyzetét javító megoldásokról, és az ellenzéki kezdeményezéseket is figyelmen kívül hagyta.

A Párbeszéd és a baloldali pártok az ülésen egyperces néma felállással emlékeztek meg Alekszej Navalnijról.

Bedő Dávid (Momentum) – aki frakciótársaihoz hasonlóan Ki a valódi felelős? feliratú trikóban jelent meg az ülésteremben – közölte, Orbán Viktor csak a lényegről nem beszélt, csak „belökte Novák Katalint és Varga Juditot a busz alá”. Bedő Dávid nyelvtani hibáktól hemzsegő felszólalásában azt forszírozta, ki volt a kegyelmi ügy felelőse. 

Az LMP frakcióvezetője beszédében azt emelte ki, hogy amíg nem teszik rendbe a szociális ágazatban dolgozók bérét, addig nem lesz elég munkaerő, amivel a gyermekvédelem a csőd szélére kerül. – Ha a gyermekvédelmi törvényben benne lesz a béremelés, komolyan fogják azt venni, de ha nem lesz benne, az komolytalanná teszi a módosításokat – jelezte előre Ungár Péter. 

Lukács László György, a Jobbik frakcióvezetője arról beszélt, hogy a gyermekvédelmi szigorításokat korábban is támogatták. Úgy fogalmazott, hogy a hatalmat át kell helyezni az emberek legkisebb közösségéhez, emiatt támogatják a közvetlen köztársasági elnök választást. Szót ejtett arról is, hogy Magyarországon egy bérfelzárkóztatásra van szükség. A háború kapcsán pedig arról beszélt, hogy igazságos békére van szükség. Elismételte a szokásos baloldali véleményt, miszerint a vendégmunkások elveszik a magyar emberek munkáját.

Toroczkai László, a Mi Hazánk elnöke szerint a kormány mást cselekszik, mint amit mond. Szerinte ez a gazdaságpolitikára, a vendégmunkásokra, a koronavírus-oltásokra, a svéd NATO-csatlakozásra, valamint az Ukrajnával kapcsolatos hozzáállásra is igaz.

LB_20240226_parlament_0214
Toroczkai László Országgyűlés Parlament
Toroczkai László a parlamentben. Fotó: Ladóczki Balázs

Tóth Bertalan, a MSZP frakcióvezetője úgy vélekedett, hogy nem működik megfelelően a gyermekvédelmi rendszer. Szerinte a kormány elvesztette az erkölcsi alapot, hogy az országot vezesse.

Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője elmondta: kíváncsi arra, hogyan fog szavazni a baloldal a szigorúbb gyermekvédelmi törvényről. Beszélt arról is, hogy eredményes volt a tárgyalás a svéd miniszterelnökkel, hazánk légterének a védelme pedig tovább fog erősödni. Mint mondta, támogatjuk az elesetteket, és szolidárisak vagyunk az ukránokkal. 

A politikus a baloldalnak is odaszúrt: emlékeztetett mindenkit, hogy a bicskei gyermekotthon pedofil igazgatóját a főváros baloldali vezetése nevezte ki, majd többször meg is erősítette állásában. 

Gyurcsány Ferenc arról beszélt, hogy undorodnak azoktól, akik a pedofíliát elnézik és mentegetik. A DK elnöke egészen odáig ment, hogy azzal rágalmazta Orbán Viktort, hogy Magyarország első pedofilbarát miniszterelnökének titulálta. Majd hosszasan idézett a Bibliából. 

Országgyűlés Parlament Gyurcsány Ferenc
Gyurcsány Ferenc a Bibliából idézett felszólalásában. Fotó: Ladóczki Balázs

– Azért van bőr az arcukon – szólt a baloldalhoz Kocsis Máté. A Fidesz frakcióvezetője emlékeztetett, hogy a baloldal korábban nem támogatta a gyermekvédelmi törvényeket. Mint mondta, a baloldal nagyvonalúan elhallgatja, hogy a bicskei gyermekotthon igazgatóját Demszky Gábor nevezte ki, és a baloldal mindig megerősítette a pozíciójában. – Novák Katalin és Varga Judit vállalta a tettei következményeit, miközben Fekete-Győr András és Varju László nem vállalja a tettei következményeit. Varju László egy bűnöző – szögezte le a frakcióvezető.

Országgyűlés Parlament Kocsis Máté
Kocsis Máté zárta a felszólalók sorát. Fotó: Ladóczki Balázs

Borítókép: Simicskó István felszólal a parlamentben (Fotó: Ladóczki Balázs)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.