Tiszaugnál jár az árhullám, megkezdték a duzzasztást Kiskörénél

Már elsőfokú a készültség.

2024. 02. 27. 15:58
null
Szolnok, 2024. február 25. A Tisza és Zagyva torkolata Szolnokon a Tiszán levonuló árhullám tetõzésekor 2024. február 25-én. MTI/Mészáros János Fotó: Mészáros János
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Tisza árhulláma hétfőn Szolnoknál tetőzött, jelenleg Tiszaugnál tart az árhullám csúcsa – közölte a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság (Kötivizig).

A Tisza árhullámának vízállása tegnap Szolnoknál 737-738 centiméteren tetőzött, összesen 25 órán keresztül.

A kiskörei vízlépcsőnél hétfőn délután négy órakor – Kisköre-felső vízmércén mért 724 centiméteres vízállásnál – megkezdték a duzzasztást. Az alvízi folyószakaszon az apadás mértékét a vízlépcső üzemrendje befolyásolja – tudatta az igazgatóság.

Az igazgatóság hétfőn 18 órától elsőfokúra csökkentette a készültséget Kisköre és Fegyvernek, illetve Doba között.

Továbbra is nappali figyelőszolgálatot látnak el a Tisza mentén Kiskörétől Csongrádig, illetve Lakitelekig, valamint a visszaduzzasztással érintett Zagyva-szakaszon.

A kedd reggeli vízállások: Tiszafürednél 636 centiméter és apad, Kisköre-alsónál 701 centiméter és apad, Tiszaroffnál 750 centiméter és apad, Szolnoknál 734 centiméter és apad, valamint Martfűnél 657 centiméter és apad.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Mészáros János)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.