Túlélte a nádasban tomboló tüzet egy kis sün + videó, fotók

Tavasszal már visszatérhet a természetbe.

2024. 02. 21. 23:59
Már jobban van a perkátai tűzben megperzselődött süni Forrás: Facebook/Sóstó Vadvédelmi Központ
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már jobban van a perkátai tűzben megperzselődött sün. A Sóstói Vadvédelmi Központ munkatársai egy videót osztattak meg róla, ahogy Szú, a sündisznó már jó étvággyal falatozik – írja a Dunaújvárosi Hírportál.

A sündisznó még február 10-én, a perkátai nádas kigyulladásakor perzselődött meg. A helyszínre riasztott dunaújvárosi hivatásos tűzoltók

a még izzó, parázsló részek oltása közben bukkantak rá az összegömbölyödött sünre, amelynek a tüskéi megégtek a tűzben.

A riadt állatot magukhoz vették, a tűzoltó laktanyában Bogdán Péter tűzoltó őrmester a többiekkel együtt vízzel, élelemmel kínálta, ruhákból, falevélből kuckót készített neki. Így telt el az éjszaka, míg másnap, a szolgálatváltást követően Bauer Ákos tűzoltó százados, szolgálatparancsnok a kisfiával a székesfehérvári Sóstó Vadvédelmi Központba vitte a kis sünt.

Forrás: Facebook

Kiváló és elhivatott szakemberek keze közé került a kis állat. A megperzselődött sün vélhetően a szárazabb, zsombékos részben telelt, amikor felcsaptak a lángok.

A kis sün tüskéi alaposan megperzselődtek és deformálódtak, bőre szerencsére nem károsodott. Orra azonban kifejezetten megpirult. A megfelelő kezelések és többszöri kontroll után már evett, és egy puha törölköző alatt pihen.

Fotó: Facebook/Sóstó Vadvédelmi Központ

A Sóstói Vadvédelmi Központ egy videót is közzétett a megmentett állatról, amelyen látható, hogy milyen jó étvággyal eszi a táplálékát, és már az orra sem piros annyira. A központ azt írta, hogy a megmentőkkel közösen tavasszal visszaengedik természetes élőhelyére a már felépült sünt.

Borítókép: A megperzselődött sün (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.