Tuzson Bence nyitotta meg a jogászbált Sümegen + videó

– Olyan szervezetünk van nekünk, jogászoknak, mely képes összekapcsolni egymással a hivatásrendeket, illetve korosztályokat – hangsúlyozta Tuzson Bence igazságügyi miniszter megnyitójában Sümegen, a Hotel Kapitány zsúfolásig megtelt Királyok termében szombat este.

Forrás: VEOL2024. 02. 05. 21:42
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már a 11. alkalommal rendezte meg a Magyar Jogász Egylet (MJE) Zala, Veszprém és Vas vármegyei szervezete a Dunántúli jogászbált, ahol 300 vendéggel kitűnő hangulat és telt ház volt. Tuzson Bence miniszter örömmel szólt arról, hogy miniszterként ezen a bálon vesz részt először, mely tudomása szerint a jogászok körében a legjobb bál, ezért a szervezőknek külön gratulált. − Olyan szervezetünk van nekünk, jogászoknak, mely képes összekapcsolni egymással a hivatásrendeket, illetve korosztályokat.

A miniszter szerint utóbbinak az eltérő kommunikációs szokások miatt különösen nagy jelentősége van. Az idősebb jogászok feladata, hogy a szakterületet érintő hagyományt, a tudást, tapasztalatot, a jogalkalmazás módszerét átadják a fiataloknak, hangsúlyozta, majd köszönettel szólt a Papp család munkájáról, arról, hogy a vár felkerült Magyarország turisztikai térképére. Ügyvédként a 2000-es évek elején már járt ebben a szállodában, ahol azóta hatalmas előrelépés történt. A miniszter méltatta a város fejlődését is, kiemelve a Püspöki Palotát.

− Idén is telt házzal rendezzük meg a bált, mely rendkívül örvendetes. Azt jelzi, a rendezvény iránt töretlen az érdeklődés − vélekedett Kovácsfiné Nagy Judit, az MJE Veszprém vármegyei szervezetének elnöke.

− Nagy megtiszteltetés családunk számára, hogy több mint tíz éve adhatunk helyszínt e rendkívül rangos eseménynek, a Dunántúli jogászbálnak, mely számunkra a báli szezon megkoronázása − fogalmazott Böjte Éva szállodaigazgató.

A vendégeket köszöntötte Spitz János, az MJE Vas és Szabó Ernő Csaba, az MJE Zala vármegyei szervezetének elnöke is. Szóltak a bál jelentőségéről, mely ragyogó helyszínen, kitűnő közösségben kikapcsolódási lehetőséget ad a vendégeknek, akik pénteken történelmi lovasbemutatón, középkori vacsorán is részt vehettek. Az esten megjelentek mások mellett az egész országból érkező bírák, ügyészek, ügyvédek, közjegyzők és számos közéleti személyiség. Így Hende Csaba, az Országgyűlés törvényalkotásért felelős alelnöke, Bánáti János, az MJE alelnöke, a Magyar Ügyvédi Kamara elnöke, Barabás Andrea Tünde, az Országos Kriminológiai Intézet Igazgatója, Töreki Sándor vezérőrnagy, országos rendőrfőkapitány-helyettes, Töreki-Vörös Ibolya veszprémi kórházi főigazgatói tanácsadó, Palkovics László, a Magyar Tudományos Akadémia tagja, volt miniszter.

Fotó: Gyarmati László/Napló

Töreki Sándor és Töreki-Vörös Ibolya kérdésükre kiemelte, egy hagyományos bálon, történelmi környezetben, elegáns körülmények között találkoznak és kötetlenül beszélgethetnek egymással a vendégek.

Az esten Rácz Nikolett, a Magyar Állami Operaház énekkarának énekese egy gyönyörű dallal, majd Lekszikov Csaba vezetésével standard és latin-amerikai táncokkal ajándékozta meg a közönséget az Eraklin Táncklub Egyesület. A kitűnő báli hangulatról ragyogó gasztronómiai kínálat, valamint Gönczi Gábor és a Smile Rock Circus is gondoskodott – számolt be róla a Veszprém vármegyei hírportál, a Veol.

Borítókép: Tuzson Bence igazságügyi miniszter örömmel szólt arról, hogy miniszterként ezen a bálon vesz részt először (Fotó: Gyarmati László/Napló)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.