Újabb református püspök foglalt állást Balog Zoltánnal kapcsolatban

Nem szavaztak a püspökök arról, hogy Balog Zoltán mit tegyen, ez leginkább rajta múlik.

2024. 02. 15. 16:53
BALOG Zoltán
Sárospatak, 2024. február 1. Balog Zoltán református püspök, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke beszédet mond a Sárospataki Református Teológiai Akadémia ünnepségén a sárospataki református templomban 2024. február 1-jén. Az intézmény a Sárospataki Református Hittudományi Egyetem néven az alkalmazott tudományok egyetemeként folytatja munkáját. MTI/Vajda János Fotó: Vajda János
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A Magyarországi Református Egyház zsinatának elnökségi tanácsa, a négy püspök és a három megjelent főgondnok nem vett részt a Balog Zoltán református püspökről, a zsinat lelkészi elnökéről tartott bizalmi szavazáson kedden – közölte az MTI-vel Pásztor Dániel püspök, a zsinat lelkészi alelnöke csütörtökön. 

Közleményében a Tiszáninneni Református Egyházkerület püspöke azt írta: a sajtóban megjelent hírekkel ellentétben az esperesek és főgondnokok értekezletét megelőző tanácskozáson nem foglalt állást Balog Zoltán lemondásával vagy maradásával kapcsolatban. 

– A zsinat lelkészi elnökének ebben a helyzetben hozott döntéseit – legyen az bármi is – tudomásul veszem és támogatom – fogalmazott.
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.