A Margit-szigetet sem kíméli Karácsony ámokfutása

A budapestiek által kedvelt park játszóterén áldatlan állapotok uralkodnak.

Forrás: Metropol2024. 03. 17. 7:58
Borítókép: Hajléktalan a margitszigeti játszótéren (Fotó: Metropol/Fügedi Richárd)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Budapest egyik legkedveltebb zöldterülete, a Margit-sziget szomorú látványt nyújt a gyermekes családok számára. A szigeten található pólós játszótér állapota aggodalomra ad okot – írja a Metropol. A járda csupa kavics, a játékeszközök elöregedettek, összefirkálva, az átcsúszópálya pedig már nem is működik, leszerelték, mert balesetveszélyessé vált.

 

Hajléktalanok ejtőznek a játszótéren

Tovább súlyosbítja a helyzetet, hogy az elhanyagolt játszótér igénytelen látogatókat vonz, akik még tovább rontják a környék atmoszféráját. A helyi lakosok és a rendszeres látogatók egyaránt panaszkodnak a területet megszálló csövesekre, akik a padokon fekszenek, italoznak.

Egészen elképesztő, hogy itt a gyerekeknek ezt kell látniuk, hogy itt iszákoskodnak pár méterre a játszótértől. Itt fetrengenek a padokon, komolyan mondom, már egyre kevésbé hozom ide örömmel a fiamat. A játszótér nagyon sokoldalú, sokat járunk ide, de iszonyatosan kopott már, sőt a csúszópályát is leszerelték, pedig az volt a gyerekek kedvence

– mondta Csilla a Metropolnak.

Életkép... Nem örülnek a hívatlan vendégeknek a szülők. Fotó: Fügedi Richárd

Láthatóan megy tönkre minden

A játékok állapota is rendkívül aggasztó. A fa teljesen megszürkült, köszönhetően annak, hogy valószínűleg több éve nem végeznek rajta állagmegóvási munkálatokat. Így a lekezeletlen, kopott faszerkezetek az időjárás viszontagságainak vannak kitéve, ami a gyors pusztulásukhoz vezet. 

Korhadó fa, szemét, graffiti, tönkrement pad és gondozatlan járófelület. Fotó: Fügedi Richárd

A helyzet sürgős beavatkozást igényel a lap szerint, ugyanis a játszótér mostanra borzasztó olyan állapotba került, nem biztonságos az évek óta karbantartás nélkül hagyott játékok használata a gyermekek számára. Emellett pedig a játszótéren pihenő hajléktalanok komoly egészségügyi kockázatot is jelentenek. 

Borítókép: Hajléktalan a Margit-szigeti játszótéren (Fotó: Metropol/Fügedi Richárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.