Balaton-parti kempingeket vett célba a két moldáv tolvaj, elkapták őket

A külföldi páros több lopást is elkövetett, mire felkutatták őket a rendőrök.

Forrás: Somogy Vármegyei Főügyészség2024. 03. 18. 7:47
Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagyobb értékre, üzletszerűen és dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat a Siófoki Járási Ügyészség azzal a két, húszas éveiben járó, letartóztatásban lévő moldáv férfival szemben, akik Balaton-parti kempingekből loptak nagy értékű elektromos kerékpárokat – közölte a Somogy Vármegyei Főügyészség.

A vádlottak 2023 júniusában érkeztek Magyarországra, és elhatározták, hogy Balaton-parti kempingekben nyaraló emberektől nagy értékű, többnyire elektromos kerékpárokat és rollereket lopnak el, majd azokat az interneten értékesítik.

Először egy Balatonalmádiban lévő kempingre csaptak le, ahol az egyik sértett lakókocsijának elősátrából a kerékpárok lezárására szolgáló lakat elvágásával két e-bike-ot loptak el közel 2,5 millió forint értékben.

 

Román közösségi oldalon hirdettek

A két férfi az első lopás után Zamárdiba ment, ahol ismét egy lakókocsi elősátrába surrantak be, majd onnan két elektromos kerékpárt loptak el hárommillió forint értékben, amelyeket egy román közösségi oldalon rögtön meg is hirdettek. 

A vádlottak ezt követően Balatonfüredre autóztak, ahol a magukkal vitt erővágóval és kombinált fogóval a szögesdrótot átvágva bementek az egyik kemping területére, majd a kerékpár-bérbeadással foglalkozó kft. raktárját feltörték, és onnan

három e-bike-ot loptak el 3,5 millió forint értékben, illetve két nyaralóvendégtől elektromos rollereket is elvittek összesen 1,5 millió forint értékben.

A vádlottakat végül a nyomozók 2023 júliusában elfogták és őrizetbe vették. A jogtalanul eltulajdonított értékek közül a nyomozás során többet is felkutattak a rendőrök: néhány érték feltalálási helyét maguk a vádlottak mutatták meg, de előfordult, hogy az elektromos kerékpárokba szerelt nyomkövető segítette a hatóságok munkáját.

Az ügyészség a Siófoki Járásbíróságra benyújtott vádiratában a 2023 júliusától letartóztatásban lévő vádlottakkal szemben börtönbüntetés és közúti járművezetéstől eltiltás kiszabására tett indítványt.

Az egyik lopott kerékpár (Fotó: Somogy Vármegyei Főügyészség)

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.